2 mere , 1 sfeclă, 2 morcovi . Rețetă detoxifiantă pentru întărirea sistemului imunitar si eliminarea toxinelor .

Dacă vrei să îți detoxifiezi organismul și să îți încarci corpul cu vitamine și minerale, o rețetă simplă și eficientă este sucul detoxifiant din măr, sfeclă și morcov. Această combinație de ingrediente este bogată în antioxidanți și substanțe nutritive esențiale, care ajută la eliminarea toxinelor din organism și la întărirea sistemului imunitar.

Iată cum poți prepara acest suc detoxifiant:

Ingrediente:

 • 2 mere
 • 1 sfeclă mică
 • 2 morcovi
 • Suc de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

 1. Spală și curăță toate ingredientele.
 2. Taie merele, sfecla și morcovii în bucăți potrivite pentru a putea fi introduse în storcătorul de fructe și legume.
 3. Stoarce sucul din mere, sfeclă și morcovi, folosind un storcător de fructe și legume.
 4. Adaugă sucul de lămâie și amestecă bine.

Recomandări:

 • Este indicat să consumi acest suc detoxifiant imediat după preparare, pentru a beneficia de toate substanțele nutritive și enzimele active.
 • Poți adăuga puțină apă, dacă dorești să diluezi sucul.
 • Dacă nu ai un storcător de fructe și legume, poți folosi un blender și apoi să treci sucul printr-un tifon pentru a îndepărta pulpa.

Beneficiile sucului detoxifiant din măr, sfeclă și morcov sunt multiple:

 1. Detoxifiere: Sfecla conține substanțe chimice care ajută la detoxifierea ficatului și a sângelui, iar morcovii conțin fibre solubile care ajută la eliminarea toxinelor din organism.
 2. Îmbunătățirea digestiei: Merele conțin fibre solubile și insolubile, care ajută la reglarea tranzitului intestinal și la prevenirea constipației.
 3. Întărirea sistemului imunitar: Merele și morcovii sunt bogate în vitamina C și antioxidanți, care ajută la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor.
 4. Îmbunătățirea sănătății pielii: Sfecla conține antioxidanți care ajută la menținerea sănătății pielii și la prevenirea îmbătrânirii premature.
 5. Scăderea în greutate: Sucul din măr, sfeclă și morcov este sărac în calorii și bogat în fibre, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care doresc să slăbească sau să își mențină greutatea.

În concluzie, sucul detoxifiant din măr, sfeclă și morcov este o rețetă simplă și eficientă pentru a-ți detoxifia organismul și a-ți încărca corpul cu vitamine și minerale. Este o băutură delicioasă și sănătoasă, care poate fi consumată în orice moment al zilei.