A doua zi de audieri la TAS. Mouratoglou și-ar fi asumat vina în cazul Simonei Halep!

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, a recunoscut în faţa judecătorilor Tribunalului de Arbitraj Sportiv(TAS) faptul că a existat o contaminare accidentală cu Roxadustat, despre care Simona Halep nu a ştiut.

Patrick Mouratoglou ar fi recunoscut că Simonei Halep i s-ar fi prescris un medicament sau un supliment care, până la urmă, s-a dovedit a fi contaminat, susține fostul antrenor al sportivei, Daniel Dobre.

„Faptul că Academia Mouratoglou, prin Patrick Mouratoglou, şi-a asumat faptul că i-au prescris un medicament sau un supliment care, până la urmă, s-a dovedit a fi contaminat, este un pas înainte. Nu ştiu în ce măsură judecătorii vor ţine cont de acest lucru, pentru că Simona a avut posibilitate să declare acest supliment şi în momentul în care i-au fost preluat testul anti-doping în anul 2022 şi la prima audiere”, s-a exprimat Daniel Dobre, potrivit antena3.ro.

Simona Halep este suspendată de un an și jumătate pentru dopaj cu roxadustat
TAS este ultimul „front” în încercarea Simonei Halep de a-și dovedi buna-credința și de a redeveni cât mai rapid în tenisul profesionist. Sportiva recunoștea recent că o suspendare de patru ani, pedeapsa dictată de tribunalul Sport Resolutions, ar putea însemna sfârșitul carierei, având în vedere că va împlini 33 de ani pe 27 septembrie.

„A trecut deja mai mult de un an, iar în fiecare zi l-am simţit foarte dureros, plin de emoţii. A fost un şoc pentru mine când am primit scrisoarea că la proba mea de urină, doar la proba mea de urină rezultatul a ieşit pozitiv.

Ştiu că nu am greşit cu nimic şi ştiu că sunt curată. Am fost mereu împotriva dopajului. Patru ani înseamnă mult la vârsta mea. Dacă vor fi patru ani nu ştiu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârşitul carierei mele”, declara fostul lider WTA într-un interviu pentru Euronews.