Accident Grav De Circulație În Argeș! Medicii SMURD Au Intervenit De Urgență

Accident grav de circulație în județul Argeș! Un tânăr de 30 de ani a murit după ce mașina sa a lovit un copac și a ricoșat într-o mașină parcată.

Medicii SMURD veniți de urgență la fața locului nu au mai putut să-l salveze.

Accident de circulație grav în Argeș

Un bărbat a murit, duminică, după ce autoturismul condus de el a lovit un copac şi o maşină parcată în localitatea Coşeşti din judeţul Argeş.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, bărbatul în vârstă de aproximativ 30 de ani era singur în autoturism. La locul accidentului au intervenit o autospecială de pompieri, o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat şi un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă.

„Forţele de intervenţie ajunse la faţa locului au identificat în interiorul autoturismului o victimă încarcerată, inconştienţă. Aceasta a fost extrasă, au fost începute manevre de resuscitare. (…) Din păcate nu a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a anunţat că se efectuează cercetări în acest caz, pentru stabilirea preliminară a împrejurărilor producerii evenimentului rutier şi întocmirea documentelor de cercetare.

Campanie a polițiștilor rutieri la nivel național

Pe de altă parte, amintim că, în săptămâna 14 – 20 iunie a.c., la nivel naţional, poliţiştii rutieri desfăşoară acţiunea „Alcohol & Drugs”, în conformitate cu Programul Operaţiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), pentru combaterea conducerii pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive.

Principalele obiective ale acţiunii sunt reducerea riscului rutier pe drumurile publice şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive.

De asemenea, va fi desfăşurată, în perioada de 17 – 18 iunie 2023, operaţiunea „Alcohol&Drugs Marathon”, în cadrul căreia, poliţiştii rutieri aflaţi în teren vor desfăşura, pe parcursul a 24 de ore, preponderent acţiuni pentru depistarea şoferilor aflaţi sub influenţa substanţelor interzise.

Ce pedepse sunt prevăzute de lege?
Consumul de alcool la volan se pedepseşte indiferent de valoarea indicată de aparatul etilotest dacă aceasta nu este negativă.

Valorile între 0,001 mg/l şi 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în cazul unui accident rutier, suspendarea fiind aplicată pentru 120 de zile.

În cazul în care valoarea indicată de aparatul etilotest depăşeste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, se vor recolta probe de sânge în vederea determinării alcoolemiei. Este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare sau cu amendă conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului a cărei valoare depăşeste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Refuzul şoferului de a se supune la prelevarea de mostre biologice este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare.