Adriana Iliescu și fiica sa, Eliza, un Crăciun sărac. Din păcate, doar atât vor pune pe masă

Adriana Iliescu (84 de ani) a uimit o lume întreagă în urmă cu 18 ani! Fosta profesoară de limba română a reușit să intre până și în Cartea Recordurilor, după ce la vârsta de 66 de ani a adus pe lume primul său copil. Timpul a trecut și iată că cele două sunt fericite una lângă cealaltă, chiar dacă situația lor financiară nu este una bună. Mama și fiica așteaptă modest sărbătorile de iarnă.

Adriana Iliescu și fiica sa, Eliza, sunt cele mai bune prietene! “Cea mai bătrână mamă din România” a declarat pentru Click! că duc un trai modest, însă lipsa banilor nu le afectează emoțional pe cele două.

„O să facem curat în toată casa pentru Sărbători, nu plecăm din București. Nu avem bani de cheltuit. Crăciunul este despre liniște, credință și Nașterea Domnului. Eliza mă ajută cu tot ce este nevoie…la curățenie, dar și la mâncare.

Eliza nu se ferește de muncă. Noi nu facem multă mâncare. De exemplu, o să pregătim vreo 30 de sarmale și ne ajung vreo două zile. Mâncăm cam trei – patru sarmale la o masă. Nu putem mânca mai multe. Am făcut un calul și o caserolă de carne tocată este în jur de 15 lei, ne mai trebuie orez, condimente. Nu este mare lucru.

Nu o să cheltuim mult. O să facem și cozonac, bineînțeles, dar mai mult, pentru noi două treaba aceasta este ca o distracție, nu o vedem ca pe greutate. Dacă nu o să ne iasă cozonacul așa cum trebuie o să mergem să cumpărăm un cozonac din magazin și asta este.”, a declarat, pentru Click!, Adriana Iliescu.

Eliza este mândria mamei sale! Adolescenta a fost șefă de promoție la Colegiul „Dimitrie Paciurea”, anul trecut. Astfel că, rezultatele bune de la școală au propulsat-o pe adolescentă să fie acceptată la două facultăți din București.

„Eliza este bine, are foarte mult de lucru în perioada aceasta, mai ales că este studentă la două facultăți. Învață, pregătește proiecte frumoase. Sunt o mămică mândră. Se mai plimbă și ea uneori, are timp pentru dânsa, normal, mai iese la un suc prin oraș cu colegii”, a mai spus Adriana Iliescu, pentru Click!.

Click! spune
Adriana Iliescu a fost profesor universitar de literatură, însă este și autoarea mai multor cărți de povești pentru copii. Aceasta a intrat în atenția tuturor și a ajuns și în Cartea Recordurilor, în 2005, după ce a născut-o pe fiica sa la vârsta de 66 de ani și opt luni prin inseminare artificială.

„M-a întrebat unde e tăticul ei. I-am spus că tati este plecat în străinătate, să lucreze. De fapt, Eliza știe că are mai multe rude, inclusiv bunici în afară.

Dar o să-i spun, la un moment dat, adevărul, pentru că ea oricum va afla. I-am spus că mai târziu, când o să mai crească, o să discut cu ea și o să-i povestesc totul.”, ne spunea Adriana Iliescu, în urmă cu câteva luni.