Ajutor pentru românii cu pensii mai mici de 2000 de lei. Când vor intra banii pe card?

Pensionarii care au o pensie mai mică de 2000 de lei vor beneficia de un ajutor, iar banii vor intra direct pe card. Când se va întâmpla acest lucru?

Banii care vin ca un mic ajutor sunt pentru cei care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Aceste ajutoare primite pe cardurile de energie pot fi utilizate pentru a achita facturi la energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, însă pot fi folosite și pentru alte materiale de încălzire ce pot fi utilizate la încălzirea locuințelor.

Când vor primi banii românii cu pensii mici

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pune la cale cea de-a doua tranșă din ajutorul acordat familiilor vulnerabile pentru plata facturilor de energie.

MIPE va vira Companiei Naționale Poșta Română circa 1,44 miliarde lei în data de 15 septembrie. Acest lucru se va petrece atunci special pentru ca a doua tranșă, în valoare de 700 lei, să ajungă pe cardurile beneficiarilor, scrie în comunicat.

„ Asigurăm plata celei de a doua tranșe din ajutorul pentru compensarea prețurilor la energie și ne dorim ca acest sprijin să ajungă cât mai repede la familiile vulnerabile, care au nevoie de acești bani.

Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate în fața lor, așa cum e normal ”, a transmis Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Pensionarii trebuie să știe că vor putea utiliza aceste ajutoare la achitarea facturilor la energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, dar și pentru orice alte materiale de încălzire ce pot fi utilizate la încălzirea locuințelor.

Aproximativ 2 milioane de gospodării vor beneficia de a doua tranșă pentru plata facturilor la energie în valoarea de 700 de lei. Din acestea, circa 1,65 milioane de gospodării au beneficiat și de prima tranșă din acest ajutor, în prima parte a acestui an.

În ceea ce privește restul de 400.000 de familii, acestea primesc pentru prima dată acest ajutor.