Iată o rețetă clasică de ardei umpluți:
Ingrediente:
- 10 ardei grași
- 500 grame de carne tocată (porc, vită sau amestec)
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 1 cană de orez
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ou
- Sare și piper
- 1 borcan de bulion de roșii sau 500 ml de suc de roșii
- 2-3 foi de dafin
Mod de preparare:
- Spală ardeii, taie-le capacele și scoate-le semințele.
- Într-un bol mare, amestecă carnea tocată cu ceapa și usturoiul tocate mărunt, orezul (preînălțat în prealabil), pătrunjelul tocat, oul, sarea și piperul.
- Umple ardeii cu amestecul de carne și orez.
- Așază ardeii într-o oală mare. Adaugă bulionul de roșii sau sucul de roșii, foile de dafin și suficientă apă cât să acopere ardeii.
- Pune oala pe foc și lasă ardeii să fiarbă la foc mic timp de aproximativ o oră, sau până când ardeii sunt moi și orezul este gătit.
- Servește ardeii umpluți calzi, cu smântână sau iaurt deasupra.
Aceasta este o rețetă tradițională de ardei umpluți, foarte apreciată în bucătăria românească. Poftă bună!