Ardei umpluți,o rețetă foarte gustoasă ce o pregătesc mereu cu drag.

Iată o rețetă clasică de ardei umpluți:

Ingrediente:

  • 10 ardei grași
  • 500 grame de carne tocată (porc, vită sau amestec)
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 1 cană de orez
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 ou
  • Sare și piper
  • 1 borcan de bulion de roșii sau 500 ml de suc de roșii
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare:

  1. Spală ardeii, taie-le capacele și scoate-le semințele.
  2. Într-un bol mare, amestecă carnea tocată cu ceapa și usturoiul tocate mărunt, orezul (preînălțat în prealabil), pătrunjelul tocat, oul, sarea și piperul.
  3. Umple ardeii cu amestecul de carne și orez.
  4. Așază ardeii într-o oală mare. Adaugă bulionul de roșii sau sucul de roșii, foile de dafin și suficientă apă cât să acopere ardeii.
  5. Pune oala pe foc și lasă ardeii să fiarbă la foc mic timp de aproximativ o oră, sau până când ardeii sunt moi și orezul este gătit.
  6. Servește ardeii umpluți calzi, cu smântână sau iaurt deasupra.

Aceasta este o rețetă tradițională de ardei umpluți, foarte apreciată în bucătăria românească. Poftă bună!