Bulete de cașcaval.Se potrivesc perfect pentru aperitive și se gătesc foarte ușor cu puține ingrediente

Ingrediente:

  • 200 grame de cașcaval
  • 100 grame de făină
  • 2 ouă
  • pesmet
  • sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

  1. Rade cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mici.
  2. Într-un bol, amestecă cașcavalul ras cu făina și un ou. Adaugă sare după gust. Amestecă bine până obții un aluat omogen.
  3. Formează bile mici din aluat.
  4. Bate cel de-al doilea ou într-un bol separat. În alt bol, pune pesmet.
  5. Înmoaie fiecare bilă de cașcaval în ou, apoi dă-o prin pesmet.
  6. Încinge uleiul într-o tigaie și prăjește bilele de cașcaval pe toate părțile până devin aurii.
  7. Scoate bilele de cașcaval pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  8. Servește buletele de cașcaval calde, ca aperitiv sau gustare.

Poftă bună!