Când a renunțat la muzică, Mihai Sturzu a făcut mari sacrificii pentru a deveni comandant de aeronavă

Mihai Sturzu, cunoscut publicului din perioada de glorie a trupei Hi-Q, împărtășește povestea sacrificiilor făcute pentru a-și urma pasiunea de a deveni comandant de aeronavă, după destrămarea proiectului muzical.

În anii 2000, trupa Hi-Q, alcătuită din Dana Nălbaru, Florin Grozea și Mihai Sturzu, a fost un fenomen muzical apreciat de mulți. Cu toate acestea, după ce formația s-a destrămat, membrii săi au urmat cariere diferite, iar pentru Mihai Sturzu, drumul s-a îndreptat către o profesie complet diferită.

Mihai Sturzu și-a urmat pasiunea pentru aviație și a devenit comandant de aeronavă, după ce și-a luat brevetul de zbor. Cu toate că a avut o scurtă incursiune în politică, Mihai a fost hotărât să-și transforme visul în realitate. În prezent, el este unul dintre cei mai tineri comandanți de aeronavă din cadrul celui mai mare operator low-cost din Europa de Est.

Pentru a ajunge în această poziție, Mihai Sturzu a trebuit să parcurgă un lung și riguros proces de formare și examinare. El a fost nevoit să acumuleze minim 3.500 de ore de zbor și să treacă prin multiple teste și simulări.

Despre această experiență, Mihai Sturzu a declarat: “A zbura a fost un vis din copilărie pentru mine. Acesta a fost un vis pe care l-am purtat cu mine încă de când eram copil. Am fost fascinat de aviație încă din primii ani ai vieții mele și visam să pot zbura cu un avion”.

Astfel, deși cariera sa a luat o altă direcție decât cea muzicală, Mihai Sturzu și-a urmat cu hotărâre pasiunea și visul de a zbura, ajungând să-și împlinească visul din copilărie într-un mod remarcabil.