Iată o rețetă simplă de musaca de cartofi:
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 500 grame de carne tocată (de porc, vită sau amestec)
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 2 ouă
- 200 ml smântână
- Sare și piper
- Ulei de măsline
- 100 grame de cașcaval ras
Mod de preparare:
- Curăță și taie cartofii felii subțiri. Fierbe-i în apă cu sare timp de 5 minute, apoi scurge-i.
- Într-o tigaie, călește ceapa tocată mărunt în ulei de măsline până devine translucidă. Adaugă morcovii dați pe răzătoare și lasă-i să se călească împreună cu ceapa.
- Adaugă carnea tocată și condimentează cu sare și piper. Lasă carnea să se prăjească până devine maro și nu mai este roz.
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Într-un vas de yena, așază un strat de cartofi, apoi un strat de carne și repetă până termini ingredientele, ultimul strat trebuie să fie de cartofi.
- Într-un bol, bate ouăle cu smântâna și toarnă amestecul peste cartofi.
- Presară cașcavalul ras deasupra și dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, sau până când musaca este aurie și cartofii sunt frumos rumeniți.
Această musaca de cartofi este delicioasă și satioasă, fiind perfectă pentru o cină în familie. Poftă bună!