Câți bani primește lunar Larisa Iordache de la statul român. Fosta gimnastă are o rentă viageră uriașă

Larisa Iordache, fostă gimnastă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, este recompensată cu o rentă viageră din partea statului român, pentru performanţele obţinute de-a lungul carierei. Cât primește pe lună?

Câți bani primește lunar Larisa Iordache de la statul român.

Larisa Iordache (27 de ani) a decis să se retragă din gimnastică la finalul lui 2021, după ce a suferit mai multe accidentări. În prezent, ea este antrenoare la CS Dinamo.

„A fost prima competiție la care eu am participat în calitate de antrenoare și sunt bucuroasă ca fetițele de la Dinamo, care au concurat la categoria de vârstă 9 ani, au obținut medalia de aur. Este, dacă vreți, prima medalie pe care am obținut-o în noua mea calitate, cea de antrenoare.

Am văzut gimnaste talentate care și-au făcut bine treaba cam la toate aparatele. Chiar dacă mai sunt multe lucruri de îmbunătățit, eu cred că putem să sperăm că în 2028, dar mai ales în 2032 vom putea trimite la Jocurile Olimpice gimnaste bine pregătite”, a declarat Larisa Iordache.

Pe lângă salariul care îl încasează lunar de aici, fosta sportivă mai primește și o rentă viageră din partea statului român, deloc de neglijat. Se știe că Larisa Iordache are un palmares uluitor în gimnastică. De-a lungul timpului, ea a câştigat nu mai puţin de 12 medalii de aur la Campionatele Mondiale şi de 7 ori s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la Campionatele Europene.

Drept urmare, Larisa primește de la statul român o rentă viageră lunară de 13.973 de lei.

Sumele pe care le încasează Larisa Iordache sunt publicate pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului. Ea nu este singura gimnastă română care primește bani pentru performanţele obţinute în carieră. De exemplu, Diana Bulimar încasează 6.987 de lei pe lună.

Fosta gimnastă s-a retras definitiv în 2021
În 2021, Larisa a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, asta deși suferise deja șapte operații. Din nefericire, ea s-a accidentat iar înaintea finalei de la bârnă și a fost nevoită să abandoneze.

Invitată în podcastul lui Mihari Morar, Larisa a recunoscut că a fost criticată dur că a ales să se retragă definitiv din gimnastică.

“Am pretenția să vorbim de la om la om pentru că sunt matură. Am inițiat eu o discuție înainte să plec la Viena (n.r. pentru cea de-a șaptea operație). Dar a fost totul la cald, erau dezamăgiți de situație în sine și de mine. Mi s-a zis o chestie… că dacă eu știam sigur că iau medalie la bârnă, eu intram în finală. Am rămas șocată. Eu eram sigură că iau medalie la bârnă. Le-am zis: îmi pare foarte rău că credeți asemenea lucruri.

Au fost trei motive pentru care am fost suspectată că m-am retras de la Tokyo: că mi-a fost frică de concurs; că nu puteam să iau medalie și că nu am vrut. (n.r. Mihai Morar: Dar că urlai de durere nu și-au dat seama că poate fi și asta?) Acum? Acum și-au dat seama (n.r. arătând către piciorul în orteză și râde). Nu știu ce să zic. Oamenii gândesc în felul lor. Dar atunci când ai niștie motive, niște fișe medicale la mână… cine să te suspecteze?”, dezvăluia fosta gimnastă.

A acceptat să participe la America Express
De când s-a lăsat de gimnastică, fosta sportivă s-a implicat mai multe în show-uri televizate. Larisa Iordache formează un cuplu cu Diana Bulimar, la America Express.

Cele două foste gimnaste au acceptat provocarea de a pleca pe Drumul Aurului,prin Mexic, Guatemala și Columbia, alături de alte 8 perechi de vedete.

“Deci eu cu Larisa, eu cu Iordache, o să facem bombă! O sa fim echipa racheta, câștigăm oricum. Numai îmi imaginez cum o târăsc după mine, că o doare un rinichi, o doare o glezna.. Mișcă-te, ca eu câștig azi! Aia o să mă înjure… parcă mă și văd prima, cum trag…si o vad: Bulimar, staaai! Vino odata, nebuno!”, a spus Diana Bulimar