Cazul de la Crevedia ia o turnură șocantă. Polițiștii i-au întocmit dosar penal ginerelui soților morți în explozie

Explozia de la Crevedia a ucis doi oameni, mai exact un soț și o soție, iar acum ginerele acestora a ajuns după gratii pentru că ar fi încălcat legea.

Mai exact, la câteva zile de la tragedie, omul s-a dus alături de soția sa acasă la socrii, pentru a da de mâncare animalelor rămase fără stăpân. Doar că, polițiștii le-au transmis acestora că nu au voie să filmeze cu telefonul mobil, fiind vorba de o zonă unde se fac cercetări, și a devenit agresiv atunci când i s-a atras atenția.

Dosar penal pentru ginerele cuplului mort la Crevedia

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, bărbatul a fost rapid evacuat din zonă și dus la audieri. “Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public cu privire la cele două persoane care ar fi pătruns în locuinţa din Crevedia, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este abilitat să comunice următoarele:

La data de 29 august, unui bărbat şi unei femei li s-a permis accesul în imobilul părinţilor, pentru a hrăni animalele şi a lua câteva documente. Celor doi li s-a adus la cunoştinţă faptul că nu este permis să se efectueze imagini video, întrucât pătrund într-o zonă unde sunt desfăşurate cercetări. Cei doi au fost însoţiţi de un poliţist şi un pompier, iar în momentul în care ar fi folosit telefonul mobil, bărbatului i s-a atras atenţia că nu are voie să îl utilizeze, acesta devenind recalcitrant”, transmite Agerepres.

Bărbatul a fost evacuat din zonă şi dus la audieri, fiind totodată sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru că acesta a adresat expresii jignitoare polițiștilor. Acum, autoritățile vor analiza acest caz pentru a vedea dacă nu cumva oamenii legii au comis un abuz, așa cum au fost acuzați de familie.

“Cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public referitoare la faptul că femeia ar fi fost bruscată de poliţişti, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean a dispus să fie efectuate verificări în ceea ce priveşte comportamentul poliţiştilor în timpul evenimentului”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

Fiica cuplului ucis de explozie în Crevedia a povestit, revoltată, pe Facebook cele întâmplate. ”Așa se poartă autoritățile după ce am pierdut ambii părinți, noi încercând sa hrănim animalele ramase în viață și să luăm niște haine. Acest om a fost trimis de comandantul lor să ne însoțească până la poarta, iar în curte să intre doar domnul pompier. Respect pentru pompierul care s-a oferit sa ne ajute cu hrănirea animalelor, iar celalalt om a intrat să ne spună că trebuie să ne păzească să nu furam ceva sau să fugim.

Într-un final a ajuns soțul meu la secția de politie, încătușat de comandant și încă 2 persoane, iar pe mine m-a bruscat să ies odată din curte de parcă am fi fost niște criminali, fiindcă domnul comandant a fost supărat că am folosit telefonul în condițiile în care și el avea telefonul la el (oare era închis să nu existe pericolul unei explozii?). Așadar domnul comandant i-a făcut dosar penal și i-a dat amendă maximă soțului meu”, a scris femeia.

Explozia de la Crevedia a lăsat un crater în urmă, dar și o familie îndurerată, după ce doi soți au murit după explozie. Primul a fost soțul, capul familiei, șocat atunci când și-a văzut femeia arsă pe 95% din corp. A făcut imediat infarct, iar soția sa a murit după 13 ore la spital, pentru că nu a mai putut fi salvată.

În rest, alte 56 de persoane au fost rănite, dintre care 39 de pompieri. 12 cazuri au fost transferate în străinătate, fiind vorba de pacienți care nu sunt în formă gravă. Acești oameni au ajuns în Italia, Belgia, Germania și Austria. Din cercetările inițiale se pare că exploziile au fost provocate de o țigară aprinsă de un dorel din zonă.