Slănina este un aperitiv delicios, cu o istorie foarte bogată. Pe parcursul a secole aceasta este pregătită de gospodine în condiții casnice. Vă îndemnăm să renunțați la slănina afumată din comerț în favoarea unui deliciu de casă natural. Nici măcar nu veți avea nevoie pentru un aparat de afumat carnea. Din cele mai simple și accesibile ingrediente veți obține cea mai rumenă, aromată și delicioasă slănină.
Ingrediente:
-1 kg de slănină cu straturi de carne
-2 căpățâni de usturoi
-3 linguri de piper negru măcinat
PENTRU SARAMURĂ:
-coji de ceapă (2 mâini)
-5 prune uscate
-2 frunze de dafin
-200 g de sare
-2 linguri de zahăr
-1 l de apă
Mod de preparare: 1. Într-o cratiță, amestecați toate ingredientele pentru saramură. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura până la fierbere. 2. Spălați bine slănina. Uscați-o pe un prosop de hârtie. Tăiați-o în 2 bucăți mai mici. 3. Așezați slănina în cratița cu saramură. Fierbeți-o la foc moderat, timp de 25 de minute.