Cine este Flavius, jandarmul-erou care a scos din flăcări un bărbat surprins de o explozie. Tânărul se afla în afara programului de lucru

Flavius Preda, un subofițer din comuna Priboieni, județul Argeș, a devenit eroul comunității după ce a intervenit prompt și curajos pentru a salva viața unui bărbat surprins în flăcările unei explozii. Aflat în timpul său liber la o spălătorie auto, Flavius a reacționat imediat la deflagrația care a avut loc în apropiere, alergând să ofere ajutor.

Observând cum flăcările au izbucnit la o casă din vecinătate, Flavius nu a ezitat să se implice, deși se afla în afara orelor sale de serviciu. Cu un curaj admirabil, subofițerul a alergat către locul incidentului și, fără să stea pe gânduri, l-a salvat pe bărbatul cuprins de foc, stingându-l chiar cu mâinile goale.

Datorită intervenției rapide și hotărâte a lui Flavius, victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, a supraviețuit, deși a suferit arsuri pe suprafața corpului. Jandarmeria Română a adus omagiu subofițerului pentru curajul și devotamentul său în situația de urgență, evidențiind exemplul său remarcabil de implicare și spirit de sacrificiu chiar și în afara programului de lucru.

Flavius, care lucrează în Jandarmeria Română din 2005, a demonstrat astfel că experiența și pregătirea profesională sunt extrem de valoroase în astfel de momente critice. Colegul lor a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar gândurile de însănătoșire rapidă i-au fost transmise în mod cald și deschis.