Cu acest truc, îți vei curăța toate tigăile în doar câteva secunde

“A venit momentul ca toți să ne confruntăm acasă cu tigăi cu reziduuri pe care nu pare să le putem curăța fără prea mult efort. Cu toate acestea, nu trebuie să ne pierdem speranța.

Există câteva mici trucuri pentru a curăța tigăile incrustate într-un timp scurt și fără prea mult efort, chiar și cu produse naturale.”

“Tigăi cu reziduuri, cum să le curățați în mod natural
Curățarea fundului oalelor arse sau a tigăilor cu reziduuri sau foarte murdare este o sarcină enervantă pentru majoritatea oamenilor.

De multe ori, pentru multe probleme, avem soluții chiar la îndemână acasă, dar nu știm cum să le folosim. Prin urmare, să vedem ce este recomandabil să facem în aceste situații.”

“Folosirea produselor nepotrivite sau a bureților aspri nu este cea mai bună opțiune pentru a îndepărta alimentele blocate pe care nu le putem elimina cu detergentul obișnuit.”

“De aceea, înainte de a le deteriora tigăile, este recomandabil să încercăm câteva trucuri casnice care vor lăsa tigăile într-o stare perfectă într-un timp scurt.

Bicarbonat de sodiu și oțet alb.
Așa cum se întâmplă în multe alte situații, acestea sunt două produse folosite frecvent pentru treburile casnice.

Pentru a curăța tigăile cu reziduuri, aveți nevoie de ½ cană de oțet alb, o cană de apă și două linguri de bicarbonat de sodiu.”

“Să vedem ce procedură trebuie urmată:

– Începeți prin turnarea de oțet alb pe tigaia cu reziduuri.
– Adăugați apă și lăsați-o să fiarbă.
– Apoi opriți focul sub tigaie și adăugați bicarbonatul de sodiu.

Odată ce începe efectul efervescent, acesta va face ca murdăria să se desprindă ușor.
– Apoi, trebuie să frecăm tigaia cu buretele și să îndepărtăm resturile de mâncare arsă.

La final, dacă au rămas urme, pur și simplu frecăm cu bicarbonat de sodiu uscat.

Bicarbonat de sodiu și lămâie

Bicarbonatul de sodiu are un puternic efect astringent care ajută la eliminarea urmelor de grăsime și alimente lipicioase care afectează suprafața tavilor de copt de fiecare dată când le folosim. În combinație cu lămâie, îndepărtează cu ușurință urmele arse.”

“Da, două linguri de bicarbonat de sodiu și jumătate de lămâie sunt suficiente, dar să vedem pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a curăța o tigaie arsă cu acest remediu:

– În primul rând, trebuie să presărați bicarbonat de sodiu pe tava pentru copt.
– Apoi, cu jumătate de lămâie, trebuie să frecăm întreaga suprafață până când tigaia revine la aspectul său strălucitor original.
– Dacă petele nu dispar complet, pur și simplu încălziți puțin oțet și repetați procesul.

Sare și cartofi

Neobișnuit, dar adevărat, putem trata o tigaie cu reziduuri folosind doar o cartof și sare mare.

Acestea sunt ingrediente 100% naturale care, datorită consistenței lor, îndepărtează reziduurile fără a deteriora suprafața tigăilor.

Ingredientele necesare pentru această utilizare neobișnuită a cartofului sunt: un cartof, puțină sare mare și puțin ulei de măsline.”

“Pentru a începe, trebuie să tăiați cartoful și să spălați tigaia pentru a elimina cât mai multe reziduuri posibile.

Presărați sare mare pe tigaie și utilizați cartoful tăiat, făcând mișcări circulare timp de câteva minute.

Apoi trebuie să clătiți toate reziduurile cu apă. La final, pentru a proteja tigaia curată, va trebui să o ungem cu o linguriță de ulei de măsline și să o păstrăm ca de obicei.

Nu se recomandă niciun produs abraziv pentru partea interioară a tigăii. În ceea ce privește baza, nu există nicio problemă, deoarece este proiectată să reziste la temperaturi ridicate și, prin urmare, este rezistentă la produse agresive.

Pastă de dinți pentru curățarea tigelor cu reziduuri
Pasta de dinți este folosită în multe situații, și nu doar pentru periajul dinților! Este folosită pentru a lustrui argintul sau pentru a curăța fierul de călcat, dar și pentru a îndepărta unele pete de pe covoare.”

“Pentru a curăța tigăile cu reziduuri, este suficientă pasta de dinți obișnuită. Pur și simplu aplicați puțină pastă de dinți în centrul tigăii murdare și frecați cu un burete de bucătărie. Apoi, trebuie să țineți tigaia sub robinet, și la final va fi ca nouă.”