Cum a fost pedepsita de tanara de 17 ani din Vrancea, dupa ce a refuzat sa se marite cu barbatul ales dupa traditia tiganeasca

În localitatea Slobozia Bradului din județul Vrancea, o fată în vârstă de 17 ani a fost răpită din propria locuință de către iubitul ei și familia acestuia, după ce părinții tinerei au refuzat să o lase să se căsătorească conform tradiției țigănești.

Tatăl fetei a sunat imediat la numărul de urgență 112 și a raportat că patru persoane au luat-o cu forța pe fiica sa. Printre cei implicați s-a numărat și un tânăr în vârstă de 20 de ani, care dorea să se căsătorească cu adolescenta. „Din anchetele efectuate a rezultat că, încă din data de 15 august a.c., între cele două familii au avut loc întâlniri și discuții pentru a căsători copiii lor, dar cererea în căsătorie a fost în cele din urmă respinsă. 26 de polițiști au desfășurat activități specifice pentru identificarea minorei, iar în urma acestora fata a fost găsită pe raza comunei Slobozia Bradului, în prezența tânărului de 20 de ani”, conform IPJ Vrancea.

Tânărul în vârstă de 20 de ani și tatăl său au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi aduși în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Situația tragică evidențiază conflictul intens care poate să apară atunci când tradițiile culturale intră în conflict cu legile și valorile moderne. Refuzul părinților de a-și lăsa fiica să se căsătorească conform tradițiilor țigănești a dus la o situație dramatică în care tânăra a fost răpită împotriva voinței ei.

Este important de subliniat că astfel de acțiuni sunt complet ilegale și inacceptabile într-o societate modernă și democratică. Nimeni nu ar trebui să fie forțat să se căsătorească împotriva voinței sale, iar drepturile individuale și libertatea personală trebuie să fie protejate și respectate în orice circumstanță.

Sperăm că autoritățile vor acționa prompt și eficient pentru a asigura recuperarea fetei și pentru a aduce vinovații în fața justiției. De asemenea, este necesar să se întreprindă măsuri pentru a preveni astfel de incidente în viitor și pentru a promova o educație și o conștientizare sporită cu privire la drepturile individuale și la inacceptabilitatea violenței în orice formă.

Această situație tragică ne amintește că este esențial să lucrăm împreună pentru a promova o cultură a respectului reciproc și a dialogului, în care fiecare individ să fie tratat cu demnitate și să aibă dreptul de a-și exprima și de a-și trăi viața în conformitate cu propriile sale dorințe și aspirații.