Cum să crești cartofi în ghivece și să ai o aprovizionare constantă

Cartofii sunt, fără îndoială, printre cele mai versatile și consumate alimente, apreciate în întreaga lume și pregătite în numeroase moduri diferite. Bogat în vitamine din grupul B și minerale precum potasiu, fosfor și magneziu, cartofii sunt, de asemenea, benefici pentru sănătatea noastră.

În acest articol, vă vom ghida cum să cultivați cartofi în ghiveci, făcându-i astfel disponibili în mod constant. Este o operație simplă pe care oricine o poate întreprinde.

Pentru a cultiva cartofi, veți avea nevoie de un sac de cartofi, un ghiveci foarte mare și puțin pământ.

Așezați cartofii într-un recipient cu „ochiul” îndreptat în sus. Păstrați-i într-un loc răcoros și așteptați să apară lastari. Odată ce lastarii apar, tăiați cartofii în bucăți. Între timp, umpleți ghiveciul cu pământ. Îngropați cartofii, lăsând o bucată să iasă la suprafață. Udați solul regulat, menținându-l umed, dar fără a-l satura excesiv pentru a preveni creșterea fungilor. Recoltați cartofii atunci când frunzele plantei devin galbene.

Cultivarea cartofilor în ghiveci este un proces simplu care asigură o aprovizionare proaspătă și constantă a acestui legumă versatilă. Bucurați-vă de satisfacția de a cultiva propriii dumneavoastră cartofi acasă!