Cum se descurcă la cele două facultăți Eliza, fiica româncei devenite mamă la aproape 67 de ani. Ce a fost nevoită să facă

Iată cum face față Eliza celor două facultăți la care a fost admisă.

Adolescenta, care nu a împlinit încă 18 ani, este fiica Adrianei Iliescu, românca devenită mamă la aproape 67 de ani. Iată ce spune aceasta despre fiica ei studentă și cum se descurcă fata ei în momentul de față.

Cum se descurcă la cele două facultăți Eliza, fiica româncei devenite mamă la aproape 67 de ani. Ce a fost nevoită să facă
Eliza Iliescu face două facultăți în paralel.

Ea este studenta la Facultatea de Litere și la Facultatea de Științe Umane. Dacă la prima a intrat la buget, pe cea de-a doua trebuie să o plătească, însă atât adolescenta care nu a împlinit încă 18 ani, cât și mama ei par a fi optimiste că se vor descurca și cu banii, și cu timpul.

Adriana Iliescu, mama Elizei, care a născut-o pe aceasta la aproape 67 de ani, a povestit cum se descurcă fiica ei la cele două facultăți.

„E la două facultăți, se descurcă foarte bine, și-a mai mutat niște ore de la o grupă la alta, pentru că s-a putut, le-a cerut voie profesorilor.

Mai ia taxiul de la o facultate la alta, pentru că nu sunt scumpe, cam 12 lei, și ne bucurăm de o toamnă frumoasă”, a declarat Adriana Iliescu.

Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei Universități prestigioase din București”, a declarat Eliza Iliescu.

Am decis să urmez modelul mamei și cum ea a fost profesoară, asta vreau să fac și eu!

Adriana Iliescu mărturisea că ea va fi cea care își va ajuta fiica să își achite taxa pentru cea de-a doua facultate, din pensia pe care o are de la Uniunea Scriitorilor, conform sursei menționate mai sus.

„Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet!

Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!”.

Adriana Iliescu este fost cadru universitar. Ca fostă profesoară de limba și literatura română, ea are o pensie de aproximativ 4000 de lei, căreia i se adaugă însă și o indemnizație de aproximativ 2000 de lei de la Uniunea Scriitorilor, după cum ea însăși mărturisea.

Tânăra Eliza nu se consideră vedetă deşi este cunoscută de toată România, pentru că mama sa este femeia care a născut la cea mai înaintată vârstă, 66 de ani!

„Nu m-am considerat niciodată, așa cum spuneți dumneavoastră, o mică-vedetă. Dimpotrivă, am fost și sunt un om normal. Colegii și profesorii mei așa cred că m-au privit. Și eu la fel pe ei, ca pe niște oameni normali.

Uneori, însă, am aflat că există și excepții. Nu-mi face nicio plăcere să vorbesc despre asta și vreau ca lumea să mă considere un om normal, așa cum îi văd și eu pe cei din jurul meu”, a declarat Eliza Iliescu.

Adriana Iliescu şi fiica ei locuiesc într-o casă modestă, dar cu tot ce le trebuie celor două. Fosta profesoară universitară de limba și literatura română s-a mândrit mereu cu performanțele Elizei de la școală și a spus în repetate rânduri că învață împreună, pentru că nu-și permit meditații.

Adriana Iliescu are o pensie mică, dar spune că se descurcă.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor.

Adică ceva în jurul a 2.000 de lei. Nu dau amănunte, însă una peste alta nu e vorba decât despre o pensie amărâtă. Ne-am gospodărit cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, a spus Adriana Iliescu