Cum se face ciorba de perisoare de post- gustoasa si satioasa

Rețetă de post cu chiftele de ciuperci.

Ingrediente:

– 1 ceapă
– 1 ardei roșu
– 200 g varză tocată
– 3 linguri de ulei
– jumătate de cutie de roșii
– diverse legume
– apă, sare, piper, foi de dafin

Ingrediente pentru chiftele:

– 500 g ciuperci
– 7 linguri de făină
– busuioc
– 3 linguri de ulei
– pătrunjel
– mărar

Mod de preparare:

1. Tăiem ceapa și ardeiul în bucăți mici și le călim într-o tigaie încinsă cu ulei timp de 5 minute.

Adăugăm varza tocată, legumele, apă, sarea și piperul. Amestecăm bine și la final punem frunzele de dafin.

2. Pentru chiftele, fierbem ciupercile în apă sărată timp de 10 minute.

3. Folosind un blender, mărunțim ciupercile. Adăugăm făina, busuiocul, sarea și piperul. Amestecăm bine.

4. Cu ajutorul mâinilor, formăm chiftelele și le adăugăm în ciorbă. Gătim la foc mic până când se ridică la suprafață. La final, adăugăm roșiile tăiate cubulețe și ierburile aromatice.

Poftă bună!