David Popovici a cucerit-o pe Zsuzsanna Jakabos, cea mai frumoasă înotătoare a Ungariei. “Probabil e un fenomen!”

Talentul lui David Popovici este foarte ușor de remarcat. La toate competițiile, „Rechinul” cucerește podiumul, iar de data aceasta i-a atras atenția și cele mai frumoase înotătoare ale Ungariei, Zsuzsanna Jakabos (34 de ani). Tânăra superbă a recunoscut că sportivul român este un fenomen.

La cei 19 ani săi, David Popovici a reușit să ne facă mândri cu performanțele sale. Medalia de aur pare să fie preferata lui, iar locul I i se potrivește de minune. Vineri, 8 decembrie, înotătorul a marcat o nouă reușită. Văzându-i evoluția spectaculoasă, unii colegi din zona mixtă au rămas impresionați și au avut câte ceva de spus.

David Popovici a cucerit-o pe cea mai frumoasă înotătoare a Ungariei
Vineri, 8 decembrie, David Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp în finala probei masculine de 200 m liber, la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 de metri) de la Otopeni. „Rechinul” a avut un finiș remarcabil și s-a impus cu timpul de 1 min 42 sec 04/100, reușind astfel să își depășească adversarii.

În urmă cu doi ani, sportivul a fost medaliat cu aur la Europenele în bazin scurt de la Kazan, pentru aceeași probă. Așadar, va încerca din nou să cucerească podiumul. Până nu adaugă o nouă medalie la palmares, înotătorul nu vrea să se bucure prea tare.


„Dacă ne-aţi fi văzut în spate, la spaţiul nostru, am urlat şi deja începusem să le spun competitorilor noştri că am luat prima medalie. Felicitări lui Andrei, ne-am bucurat foarte tare. Da, îmi doresc să avem cât mai multe medalii, bineînţeles!

M-am simţit un pic mai bine decât dimineaţă. Oricum e un pic mai uşor să învăţ dimineaţa decât după-amiaza. Este ok, cum ar fi zis Kobe: «Job’s not done» (n.red. treaba nu e terminată), încă”, a spus David Popovici, potrivit Antena Sport.

Chiar dacă „treaba nu este terminată”, campionul a reușit să o cucerească, în timpul competiției de vineri, și pe Zsuzsanna Jakabos. Aflată în zona mixtă, cea mai frumoasă înotătoare a Ungariei a comentat prestația lui.

„Probabil că e un fenomen. Este foarte rapid. Dar să vedem, încă este foarte tânăr”, a spus Zsuzsanna Jakabos, potrivit aceleiași surse menționate mai sus.

David Popovici a fost urmat, ca timpi, de doi britanici, James Guy (1 min 42 sec 66/100) şi Matthew Richards (1 min 42 sec 70/100). „Rechinul” s-a calificat pentru finala probei de 200 de metri, programată sâmbătă, 9 decembrie.