După ce vei învăța această rețetă de turte în ceaun nu vei mai cumpăra pâine niciodată.

Rețeta de turte în ceaun este una tradițională, simplă și delicioasă. Iată ce ai nevoie și cum se prepară:

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 250 ml apă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de ulei
  • drojdie

Mod de preparare:

  1. Într-un castron mare, adaugă făina , sarea și drojdia . Amestecă bine ingredientele uscate.
  2. Încălzește apa până devine călduță, apoi adaug-o treptat peste făină, amestecând continuu.
  3. Adaugă uleiul și continuă să amesteci până când se formează un aluat.
  4. Frământă aluatul pe o suprafață presărată cu făină, până devine elastic și nu se mai lipește de mâini.
  5. Împarte aluatul în bucăți de mărimea unui măr și modelează fiecare bucată în formă de bilă.
  6. Întinde fiecare bilă de aluat cu un sucitor, până obții o formă rotundă și subțire.
  7. Încinge ceaunul la foc mediu și adaugă o turta. Las-o să se coacă până când începe să se umfle și să capete o culoare aurie.
  8. Întoarce turta pe cealaltă parte cu ajutorul unei spatule și las-o să se coacă și pe acea parte.
  9. Repetă procesul până când toate turtele sunt gătite.

Poftă bună!

Frigiderul românesc care nu consuma curent și carnea avea gust de carne …