“Este a ta? Felicitari!” Cum reactioneaza libanezii cand vad pe strada o fetita de …

Pentru a condamna casatoriile in care sunt implicate copile, asociatia KAFA din Liban a pus la cale in public o nunta intre o fetita de 12 ani si un barbat de peste 60 de ani. Barbatul si “mireasa lui” au fost protagonistii unei sedinte foto in public.

Majoritatea trecatorilor l-au felicitat pe mire pentru casatorie, insa au fost si voci care l-au intrebat unde sunt parintii fetei si daca nunta este legala.

“Este a ta? Felicitari!” ii transmite un barbat mirelui in timp ce o femeie s-a declarat revoltata: “Are 12 ani. Alergam si mi-au inghetat picioarele cand am vazut-o”.

Nuntile in care sunt implicate copile sunt din ce in ce mai dese mai ales in cazul refugiatilor sirieni din Liban.. In Liban varsta consimtamantului este stabilita de tribunalele religioase. Fetele de 14 ani se pot marita si fara acordul parintilor, ba chiar in unele cazuri tribunalele au acordat permis de casatorie si pentru copilele de doar 9 ani.

Potrivit UNICEF 1 din 100 de copii din Liban se casatoreste inainte de a implini 15 ani. Fenomenul a luat amploare dupa razboiul civil din Siria. Refugiatii sirieni isi marita fetele tot mai mici pentru ca ei cred ca asa le asigura un viitor mai bun.