ION ILIESCU, CĂTUŞE! Cutremur la Bucureşti

Ion Iliescu a avut parte de o surpriză neașteptată, chiar la început de an. Primul președinte al României de după căderea regimului comunist s-a trezit cu o pereche de cătușe în fața casei.

Ion Iliescu a avut parte de un cadou neplăcut
Protestatarul a scris pe Facebook că a fost să-l „sorcovească” pe Iliescu. A ținut să amintească și de faptul că fostul președinte va împlini 94 de ani în ziua de 3 martie.

„CRIMINALUL ILIESCU TRĂIEȘTE. În prima zi din noul an 2024 am fost să-l sorcovesc pe criminalul Iliescu Ion.

PS. Criminalul Iliescu Ion, în 3 martie va împlini 94 de ani.

Din păcate Justiția se învârte sau se pliază după Iliescu Ion, deoarece este cel mai important personaj politic din România”, a scris protestatarul pe Facebook.

Fostul președinte al României s-a confruntat cu mai multe acuzații
Amintim că fostul președinte al României s-a confruntat cu mai multe acuzații. De exemplu, cunoscutul jurnalist și scriitor Ion Cristoiu a relatat, pe canalul său de YouTube, episodul înmormântării lui Nicolae Ceaușescu și al consoartei sale.

Jurnalistul a spus că înhumarea fostului dictator român a fost filmată și difuzată, apoi, la câteva luni de TVR. În acel moment, în aprilie 1990, la televizor se derulau spoturi publicitare politice. Alegerile urmau peste numai o lună.

Acesta l-a acuzat pe Ion Iliescu de un „fals criminal”, pentru că ar fi insistat să se adauge la comunicatul despre moartea şi înmormântarea lui Ceauşescu un element complet neadevărat. „O ticăloşie”, a completat cunoscutul jurnalist, în videoclipul publicat pe canalul său de YouTube.

„Înmormântarea a fost filmată de celebru colonel Ion Baiu, cel care a filmat și execuția și procesul. Videoclipul este mai mare, are și momentul în care cei doi sunt în coșciuge neacoperite. Nu mi-am permis să redăm acest fragment.

În primul rând istoria acestui film. Pe 22 aprilie 1990, televiziunea era în plină campanie electorală pentru prezidențiale și parlamentare. În 20 mai aveau loc alegeri. Televiziunea Română, zisă și «liberă», s-a gândit să difuzeze caseta completă. Ce înseamnă caseta completă? (…)

Am scris un studiu despre istoricul anunțării morților Ceaușescu la televiziune. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat cred că citit de Petre Popescu, în după-amiaza lui 25 decembrie. S-a dat un comunicat.

Acest comunicat este de la un capăt la altul un fals criminal, deoarece, la insistența lui Ion Iliescu, care a scris cu mâna lui sentința care va fi dată publicității ulterior, a fost modificată și s-a adăugat în comunicatul către popor o ticăloșie și anume că Ceaușescu a avut un miliard de lei în străinătate”, a transmis Cristoiu pe YouTube.