Istoria culinară ne-a lăsat tradiții care rămân vii de-a lungul generațiilor

Una dintre acele comori este infuzia de coji de lămâie în ulei, o metodă străveche care îmbină gustul cu starea de bine.

Mai jos, vă prezentăm această tradiție și vă arătăm cum să o realizați acasă.

Beneficiile cojilor de lămâie în ulei

Lămâia, cu gustul său revigorant de citrice, ascunde în coaja sa o bogăție de proprietăți care sunt sporite atunci când sunt amestecate cu ulei:

Vitalitate și energie: Ideal pentru a începe ziua cu încurajare, combinația sa revitalizează și întărește sistemul imunitar. Îmbunătățirea stării de spirit: Aroma citrică a lămâii acționează ca un antidepresiv natural, ameliorând stările de stres și anxietate. Antioxidant: Cojile de lămâie sunt bogate în antioxidanți care protejează împotriva deteriorării celulelor. Îngrijirea pielii: Aplicarea sa poate oferi luminozitate și prospețime pielii. Cum să realizați propriul oleolit din coji de lămâie Ingrediente Coji de lămâie: 100 de grame (preferabil organice) Ulei de măsline: 100 ml Pași Spălați și uscați lămâile. Cu ajutorul unei răzătoare, extrageți doar partea colorată a cojii, evitând partea albă. Așezați cojile într-un borcan curat și acoperiți-le cu ulei de măsline. Păstrați într-un loc răcoros și întunecat timp de două săptămâni, agitând ocazional. Apoi, strecurați uleiul folosind un filtru fin. Depozitați uleiul rezultat într-un recipient curat. Utilizări ale oleolitului de coji de lămâie Masaje: Ideal pentru revitalizarea pielii. Aromaterapie: Aroma sa revigorantă poate îmbunătăți mediul. Îngrijirea feței: Perfect pentru îngrijirea naturală a feței. Băi: Adăugați în apă pentru un baie relaxantă. Înainte de a incorpora orice remediu natural, este important să efectuați un test pe piele. În caz de reacție sau îndoială, este întotdeauna recomandat să consultați un profesionist în domeniul sănătății.

Atunci când se utilizează coji de lămâie pentru infuzarea în ulei, este de preferat să se opteze pentru lămâi bio (organic cultivate). Acest lucru asigură că coaja nu conține reziduuri de pesticide sau alte substanțe chimice care ar putea fi prezente pe coaja fructelor tratate cu astfel de substanțe. Alegerea produselor bio contribuie la obținerea unui oleolit mai pur și mai natural.