Sunt o împătimită a cărnii de pește, dar am o mică problemă: nu suport sa curat oasele, nu ma pricep si nu suport sa imbin placerea de a manca pestele cu chinul de a curata oasele. De mici, mama ne pregatea macrou, pentru ca avea putine oase, era mai rentabil la pret si gustos. Astazi ti-am pregatit o reteta delicioasa cu macrou in sos de rosii, sigur te vei linge pe degete de placere!
Ingrediente:
4 bucati peste macrou
4 linguri ulei
o bucata lamaie
4 bucati rosii (pulpa pasata)
piper si sare dupa gust
150 ml apa
o lingurita amidon
2-3 fire patrunjel
o bucata ceapa rosie
Cum se prepară? Pestele se spala, se curata de intestine si se portioneaza in bucati potrivite. Lamaia se taie felii subtiri si se introduce in fiecare bucata de peste. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei timp de 2-3 minute. Adaugam pulpa de rosii si se continua fierberea maxim 10 minute.
Sosul obtinut se amesteca cu amidonul dizolvat in apa.Adaugam sare, piper dupa gust apoi il turnam intr-o tava. Asezam bucatile de peste in sos si introducem tava in cuptorul preincalzit (la 160 grade Celsius) pentru 25-30 min. Se presara cu patrunjel maruntit si se serveste. Poftă bună!