Meteorologii Accuweather au făcut anunțul oficial: Pe ce dată exactă se întorc ninsorile în București și în celelalte orașe din România

Românii credeau că au scăpat de iarnă, însă meteorologii îi contrazic! Specialiștii Accuweather au făcut anunțul oficial: se întorc ninsorile. Vremea în Capitală, dar și-n alte orașe ale țării va începe să se răcească din nou.

Valorile termice vor fi mai joase, după o săptămână în care termometrul va arăta și 18 grade Celsius pe timpul zilei. Dacă începutul lunii februarie este unul de primăvară, lucrurile se vor schimba din a doua jumătate a lunii. 

Nu vine primăvara, ci se întoarce iarna! Meteorologii Accuweather anunță temperaturi ridicate în prima jumătate a lunii februarie, însă lucrurile se schimbă spre sfârșitul lui februarie. Asta pentru că se întorc temperaturile joase și vin și ninsorile în Capitală.

Valorile termice vor fi destul de mici pentru perioada respectivă din an, mai ales că începutul lui februarie este promițător. De la o săptămână cu temperaturi de 17-18 grade Celsius trecem la zile cu 2 grade Celsius pe timpul zilei. Schimbarea va fi destul de bruscă, iar românii trebuie să se aștepte la noi zile reci.

Pe data de 19 februarie, specialiștii meteo anunță ninsoare și lapoviță. Mercurul din termometre va arăta -4 grade Celsius pe timpul nopții. Precipitații vor fi și spre sfârșitul lunii, pe 26, 27 februarie.

Cod galben de vânt

Meteorologii ANM anunță că astăzi sunt în vigoare mai multe avertizări de tip cod galben de vânt puternic. Prima este valabilă până la ora prânzului, pentru județul Dolj, unde se vor semnala local, intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h.

Cea de-a doua avertizare de cod galben este valabilă până la ora 14:00 și este vizat județul Suceava, în zona de munte de peste 1800 de metri altitudine. Se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90…100 km/h.

O altă atenționare emisă de specialiștii ANM este valabilă până la ora 14:00 și vizează Județul Caraş-Severin, zona de munte de peste 1800 m; Județul Hunedoara, zona de munte de peste 1800 m. Se vor semnala: intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90…100 km/h.

Un cod galben de ceață este în vigoare până la ora 11. Sunt vizate zonele: Județul Maramureş: Târgu Lăpuș, Copalnic-Mănăștur, Suciu de Sus, Cernești, Valea Chioarului, Coroieni, Vima Mică, Boiu Mare;
Județul Sălaj: Gâlgău, Ileanda, Letca, Băbeni, Șimișna, Poiana Blenchii, Zalha, Rus, Lozna;

Județul Cluj: Cluj-Napoca, Gherla, Apahida, Cășeiu, Cojocna, Bonțida, Iclod, Feleacu, Jucu, Mica, Mociu, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraș, Sic, Chiuiești, Cuzdrioara, Cămărașu, Căianu, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Cătina, Țaga, Vad, Suatu, Borșa, Sânmărtin, Bobâlna, Cornești, Dăbâca, Geaca, Aluniș, Pălatca, Buza, Jichișu de Jos;

Județul Bistriţa-Năsăud: Beclean, Lechința, Nimigea, Târlișua, Spermezeu, Căianu Mic, Șintereag, Chiochiș, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Șieu-Măgheruș, Nușeni, Matei, Negrilești, Șieu-Odorhei, Urmeniș, Chiuza, Budești, Ciceu-Giurgești, Sânmihaiu de Câmpie, Miceștii de Câmpie, Ciceu – Mihăiești, Silivașu de Câmpie;

Se vor semnala: local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.