„Nu este zahărul și nici carnea!”. Se găsește în toate „produsele sănătoase”

Ne-am obișnuit cu faptul ca zaharul sau carnea să fie puse pe primul loc atunci când vine vorba despre cancer. Însă onco-nutriționistul Marius Văduva a explicat că există un alt ingredient, mult mai periculos decât acestea, care duce la formarea metastazelor în corp.

În era hiper-farmaciilor și a super-plafarelor, cumpărăm adesea medicamente sau suplimente fără o recomandare medicală minimă și fără să avem niște analize care să ne arate deficitele din organism.

Încercăm să ne facem bine dar, fără să știm, reușim contrariul. De la produse sau programe de slăbit, antibiotice pentru cea mai mică durere, până la vitaminele ori mineralele ”nevinovate”.

Pe de alta parte, ne-am obișnuit că trebuie să ne tratăm de boli – ignorând faptul că avem și opțiunea de a le preveni. Sute și mii de studii spun că la baza multor boli stau carențele ori dezechilibrele chimice din organism. Fie că vorbim de proasta moștenire a nutrienților de la părinții noștri, fie că pe parcursul copilăriei ori al vieții de adult nu ne alimentam corespunzător, carențele ajung să aibă un impact semnificativ pentru sănătatea noastră.

Marius Văduva, fitoterapeut și onco-nutriționist, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN cum anume trebuie să prevenim, ca să nu ne îmbolnăvim. Iar dacă totuși ne-am îmbolnăvit, ce anume ar trebui să corectăm în stilul vieții noastre pentru a ajuta tratamentul cu un stil de viață sănătos.

Top 5 alimente care duc la cancer

Mai mult decât atât, specialistul în nutriție a făcut și un top al alimentelor nesănătoase pentru organism și care pot duce la cancer.

”Există un top al alimentelor periculoase pentru organism. Mintea mea este formată și pentru bolile acestea oncologice, pentru că de ele mă ocup. Ordinea pe care o pun și le spun pacienților că au interdicție, topul începe cu ceva despre care nu cred că a mai spus cineva, o spun în premieră aici.

Pe primul plan nu este zahărul, așa cum spune toată lumea, pe primul plan eu pun uleiul de palmier”, a explicat onco-nutriționistul Marius Văduva în emisiunea iThink de la Antena 3 CNN, moderată de Iusti Fudulu.

Din păcate, acesta se regăsește în majoritatea produselor ”sănătoase” de pe rafturile magazinelor.

”De ce credeți că auzim că avem epidemie de cancer? Comunicate din Europa, s-a mărit numărul bolnavilor de cancer. Dar cine pune asta pe primul loc?

Vă dau studii medicale, randomizate, făcute în Spania și confirmate de Cambridge, care arată clar că uleiul de palmier, în speță acidul palmitic din uleiul de palmier, este primul carcinogen care grăbește formarea metastazelor din corpul uman.

Eu cred că sunt singurul care analizez cât acid palmitic este în corpul uman. Nu mai este cineva în România care să facă acest lucru. Din păcate, acest lucru îl fac pentru că acea persoană care vine la mine cu cancer să știu dacă va metastaza mai devreme sau mai târziu.

Zahărul este pe locul 2. După uleiul de palmier și acidul palmitic, într adevăr zahărul este al doilea produs care ducea la cancer.

Iar al treilea, dar nu vorbim aici numai de cancer, aș considera lactatele de vacă. Le interzic celor din familia mea, nimeni nu consumă dintre ei acest lactat care, în primul rând, este foarte dăunător pentru sistemul digestiv și intestinal iar factorul estrogenic din laptele de vacă este 100% un factor de creștere uriașă a cancerului de sân, de ovare, de uter, de col uterin sau endometru la femei.

Este și inflamator, și niciun cancer nu vine fără o inflamație! Deci, pe locul trei, sunt lactatele de vacă pe care nu le recomand!

Pe locul patru, se află carnea roșie. Această carne roșie trebuie să o limităm pe cât posibil în acest moment. În primul rând carnea de vită, datorită faptului că este foarte injectată. Sunt o grămadă de pacienți care ajung la spital cu multe rezistențe la bacterii datorită acelor antibiotice date la vite și care deja, prin consumul repetat, dezvoltă rezistență la antibiotice.

Pe locul cinci aș pune multe alimente. Aici cred că trebuie să ne ferim de tot ceea ce înseamnă băuturi carbogazoase, fast food, prăjeli sub toate formele lor”, a mai spus nutriționistul la Antena 3 CNN.