Nu mai cumpăra mandarine: învață să le plantezi pentru a le avea acasă la nesfârșit.

Mandarinele, aceste mici citrice care se potrivesc în palma mâinii tale, sunt cunoscute pentru aroma lor delicioasă și excelentă. Acest aliment este un rapel important pentru sănătatea noastră, deoarece conține vitamine, în special vitamina C. Vestea bună este că le puteți crește perfect singur. Adică fără pesticide dăunătoare, dar cu linii directoare foarte simple. Începem.

În primul rând, trebuie să ne amintim cât de valoros este acest aliment pentru a ne întări sistemul imunitar și că organismul nostru beneficiază de un adevărat aport de hidratare. Să vedem împreună cum ar trebui să procedați pentru a beneficia de propriile mandarine.

Procesul de pregătire a patului de semințe

Puteți folosi semințe pe care le-ați spălat anterior, dar puteți cumpăra și câteva. Pentru oală, încercați să găsiți unul de mărime medie, cu o gaură de drenaj. (De asemenea, știți că datorită ghivecelor este posibil să creșteți un număr mare de legume)
Pune câteva pietre în fundul vasului, apoi nisip. Această căptușeală permite o mai bună circulație a aerului.
Apoi, faceți pământul bogat în humus. Luați în considerare componente precum perlit, turbă sau compost.
Udați-vă solul și așteptați până când acesta a atins un conținut adecvat de umiditate. Asigurați-vă că evitați îmbinarea cu apă.
Plantați cu grijă câteva semințe în sol, apoi acoperiți cu pământ de ghiveci. O cantitate de un centimetru va fi suficientă.

Aplicați o folie de plastic transparentă pe oală pentru a menține umiditatea (puteți înfășura oala într-o pungă de plastic). Procesul de germinare va fi doar mai rapid.

Asigurați-vă că vasul este într-un loc cald. Așa că evitați lumina soarelui, puneți borcanul într-un loc unde temperatura este suficient de ridicată.
Adăugați puțină apă în mod regulat. Scopul este ca pământul să nu fie niciodată uscat, dar niciodată umed. Numără aproximativ 20 de zile înainte de a observa primele lăstari.

Când vedeți aceste prime apariții, puteți îndepărta folia de plastic și așezați oala într-un loc luminos. Acest lucru nu este același lucru cu expunerea la soare.
Vin lunile de primăvară și de recoltare, când va trebui să adăugați compost în plantă de trei ori pe lună. Preferați un îngrășământ sub formă lichidă, compus dintr-o bună concentrație de zinc, magneziu și fier.
Aceștia sunt pașii. Cu timpul, vei vedea un copac care crește încetul cu încetul. Va deveni mai ferm și va avea frunziș bun. În acest caz, va trebui să îi oferiți un recipient mai mare, în care să-l puteți muta.

Vei continua să faci același lucru pe măsură ce copacul tău crește în dimensiune și înălțime. Desigur, trebuie să aveți în vedere că are nevoie de o anumită umiditate în funcție de dimensiunea sa. De asemenea, dacă locuiești într-un mediu suficient de cald, îți poți hrăni copacul chiar în grădina ta.