O familie tânără nu avea bani pentru un apartament, așa că au cumpărat o casă bătrânească și au transformat-o în ceva deosebit

Eroii noștri aveau foarte puțini bani. Dar printr-o fericită coincidență, au reușit să cumpere o casă dărăpănată foarte ieftin. Tânăra familie dorea să trăiască în confort și căldură. Atunci băieții au decis să ia lucrurile în propriile mâini, în cel mai adevărat sens al cuvântului.

Cuplul era hotărât să restaureze casa și să o facă pe cont propriu. Mai întâi, familia a făcut un plan clar pentru viitoarele lucrări și apoi a procedat la implementarea acestuia. Deoarece nu aveau prea mulți bani, totul trebuia făcut treptat. Dar cu fiecare pas, casa lor devenea mai bună, iar acest lucru le-a permis să nu-și piardă entuziasmul și să meargă cu încăpățânare către obiectiv.

În primul rând, băieții au decis să adauge mai mult spațiu casei lor. Acoperișul vechi avea oricum nevoie de o renovare majoră, așa că s-a decis să-i ridice nivelul în același timp, creând astfel spațiu pentru al doilea etaj. O terasă de vară simplă, dar foarte practică, a adăugat de asemenea spațiu — sub ea te poți ascunde ușor de ploaie sau de căldura verii. Casa a devenit imediat mai confortabilă.

Desigur, mărirea suprafeței casei a fost o sarcină foarte dificilă, atât din punct de vedere al actelor, cât și al finanțelor. Cu toate acestea, familia a reușit și astăzi nu regretă deloc că s-au hotărât la o asemenea aventură. Cuplul este foarte mândru că a reușit, deoarece au făcut aproape toată munca singuri, fără ajutorul profesioniștilor. Această poveste este o întruchipare vie a expresiei „pune-ți sufletul în casa ta”.

Chiar din etapa de planificare, cuplul a decis ca aspectul final al casei să fie cât se poate de autentic. Ei nu voiau categoric să facă reparații moderne la modă. Băieții și-au propus nu să reconstruiască, ci să restaureze casa, păstrând maximul de detalii originale.

Tinerii au reparat toate mobilele pe care le-au moștenit de la casă. Apropo, în cele din urmă, acest truc dictat de economie a devenit punctul forte al interiorului lor. Dar ei și-au dorit în special să păstreze cuptorul, realizat conform tehnologiilor antice.

Cuptorul a suferit destul de mult în perioada în care casa a fost abandonată. Dar familia l-a reparat cu grijă, piatră cu piatră. Structura restaurată și ușor modernizată a devenit adevărata suflet a casei. Cuptorul creează un confort special, forțându-te să te întorci mental în copilărie, în timpul vacanțelor de vară petrecute la bunica.

Cuptorul a suferit destul de mult în perioada în care casa a fost abandonată. Dar familia l-a reparat cu grijă, piatră cu piatră. Structura restaurată și ușor modernizată a devenit adevărata suflet a casei. Cuptorul creează un confort special, forțându-te să te întorci mental în copilărie, în timpul vacanțelor de vară petrecute la bunica.

Inițial, această casă era menită să servească drept o cabană de țară unde puteau să-și petreacă weekendurile și vacanțele. Dar în ea a fost investit atât de mult suflet, timp și bani, încât după finalizarea lucrărilor, cuplul a decis să se mute definitiv acolo. Acum, familia cu doi copii trăiește în casa visurilor lor, pe care au construit-o cu propriile lor mâini.

Curând după mutare, tinerii care întotdeauna au trăit în oraș s-au impregnat complet cu viața rurală și chiar au început o mică fermă. Mulțumită acestui fapt, soții și copiii lor au mereu pe masă alimente naturale, de casă. Începând această modificare la scară largă, cuplul nici nu putea gândi cât de tare le va schimba viața.

Astăzi, tânăra familie este fericită, comparându-și viața în casă cu o poveste de basm. Și se simt pur și simplu minunat în casa lor confortabilă, caldă și unică. De la acești băieți avem multe de învățat, nici lipsa banilor, nici alte dificultăți nu i-au oprit. Ei s-au hotărât și au făcut-o, bravo — altfel nu poți spune.