Iată o rețetă simplă de chec aperitiv:
Ingrediente:
- 4 ouă
- 200 ml lapte
- 200 ml ulei
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
- 200 g șuncă sau salam
- 200 g brânză
- 100 g măsline
- 1 legătură pătrunjel
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
- Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Bate ouăle într-un bol mare, adaugă laptele și uleiul și amestecă bine.
- Într-un alt bol, amestecă făina cu praful de copt, apoi adaugă acest amestec peste ouă, lapte și ulei. Amestecă bine până când obții un aluat omogen.
- Taie șunca sau salamul în cubulețe mici, brânza la fel, iar măslinele felii. Toacă pătrunjelul mărunt.
- Adaugă toate aceste ingrediente în aluat și amestecă bine. Adaugă sare și piper după gust.
- Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt și toarnă aluatul în formă.
- Coace checul în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
- Lasă checul să se răcească înainte de a-l tăia.
Poftă bună!