O rețetă fabuloasă de tort cu o explozie de arome, specială pentru sărbătoriții de Sfântul Andrei.

Ingrediente pentru blat:

  • 200 grame de făină
  • 200 grame de zahăr
  • 4 ouă
  • 1 plic de praf de copt
  • Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente pentru glazură:

  • Sucul de la 2 portocale
  • 200 grame de zahăr pudră

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Într-un bol, bate ouăle cu zahărul până se albesc și se dublează în volum.
  3. Adaugă făina și praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă.
  4. Adaugă coaja rasă de portocală și amestecă până la omogenizare.
  5. Toarnă compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
  6. Între timp, pregătește glazura. Amestecă sucul de portocale cu zahărul pudră până obții o compoziție omogenă.
  7. După ce tortul s-a copt, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească.
  8. Când tortul este complet răcit, toarnă glazura de portocale peste el.
  9. Lasă tortul la frigider pentru câteva ore pentru ca glazura să se întărească.
  10. Servește tortul cu glazură de portocale rece.

Poftă bună!