O tânără a mers la Sfânta Parascheva după ce a fost părăsită de viitorul soț pentru altă femeie.

Sfânta Parascheva O tânără a pășit cu inima îndurerată pe cărările istorice ale Iașului, un oraș în care credința și tradiția se împletesc în mod armonios. Fusese părăsită de viitorul soț pentru o altă femeie, o rană adâncă ce-i zdruncinase încrederea în dragoste și viață. Dar, în această poveste, Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, avea să devină un izvor de speranță și minuni.

Credință și Rugăciune la Sfânta Parascheva

Pe 14 octombrie, ziua dedicată Sfintei Parascheva, zeci de mii de pelerini se adună în fiecare an la Iași pentru a se ruga și a cere ajutorul acestei sfinte venerabile. Creștinii ortodocși cred că Sfânta face minuni, iar într-un colț al sufletului fiecăruia strălucește o rază de speranță că poate fi parte a unei astfel de minuni. Iar pentru tânăra noastră, această credință avea să devină o realitate.

O Rană a Inimii și Căutarea Speranței

Era o poveste de dragoste ce se părea că se sfârșise prea devreme. Logodnicul ei, băiatul cu care visa să își petreacă viața, o părăsise pentru o altă femeie, lăsând-o cu inima sfâșiată. Fără să mai găsească consolare în lumea obișnuită, tânăra s-a îndreptat către un preot din Ardeal, sperând că poate găsi un răspuns la întrebările care-i bântuiau inima. Preotul, înțelegând durerea ei și văzând credința în ochii ei, i-a dat un sfat simplu, dar puternic: să meargă la Sfânta Parascheva și să își roage inima pentru o minune.

Rugăciuni la Racla Sfintei

Tânăra a ascultat sfatul preotului și, cu pași hotărâți, s-a îndreptat către locul de închinare la Sfânta Parascheva. Acolo, în fața raclului cu moaștele sfintei, și-a deschis inima și a rostit cuvinte sincere de rugăciune. A cerut cu încredere ca Sfânta să aducă o schimbare în viața ei, să vindece rana din suflet și să o îndrume către fericire.

Minunea Adevărată

Luna a trecut în tăcere, iar viața tânărului a continuat să se desfășoare în fața ei. Apoi, ca o străfulgerare a cerului senin, minunea a sosit. Tânăra s-a căsătorit cu un alt băiat, un om care îi împărtășea acum fericirea și iubirea. În acel moment, ea a știut că credința și rugăciunile ei fuseseră ascultate. Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, i-a adus o minune în viața sa, transformându-i suferința în bucurie.

Credința în Vindecare

Această poveste nu este singulară. Oamenii din întreaga țară și-au adus rugăciunile și speranțele la moaștele Sfintei Parascheva, căutând alinare și vindecare pentru durerile sufletești și trupești. Se spune că Sfânta Parascheva poate vindeca atât rănile inimii, cât și pe cele ale trupului. Credincioșii se apropie de racla sfintei cu credință și evlavie, știind că acolo pot găsi răspunsuri și alinare.