Pârjoale moldovenești după rețeta bunicii,gustoase,fragede și aromate.

Iată o rețetă tradițională de parjoale moldovenești:

Ingrediente:

  • 500 grame de carne de porc tocată
  • 500 grame de carne de vită tocată
  • 2 cepe mari
  • 2 ouă
  • 2 felii de pâine înmuiată în lapte
  • 2 căței de usturoi
  • Sare și piper
  • Pătrunjel tocat
  • Făină pentru tăvălit
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

  1. Într-un bol mare, amestecă carnea de porc și vită tocată cu ceapa tocată mărunt, ouăle, pâinea înmuiată în lapte și usturoiul pisat.
  2. Adaugă sare, piper și pătrunjel tocat după gust. Amestecă bine toate ingredientele.
  3. Formează parjoalele cu mâna, tăvălește-le prin făină și așază-le într-o tigaie cu ulei încins.
  4. Prăjește parjoalele pe ambele părți până devin aurii.
  5. Scoate parjoalele din tigaie și lasă-le să se scurgă pe un șervet de hârtie.

Poftă bună!