Plăcintă cu iaurt și stafide,super aromată și ușor de pregătit

Iată o rețetă simplă de plăcintă cu iaurt și stafide:

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 grame de făină
  • 200 ml de lapte
  • 100 grame de zahăr
  • 100 grame de unt
  • 1 plic de drojdie uscată
  • Un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 500 grame de iaurt
  • 200 grame de zahăr
  • 2 ouă
  • 100 grame de stafide
  • Coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare:

  1. Pentru aluat, amestecă drojdia cu laptele călduț și o lingură de zahăr. Lasă deoparte timp de 10 minute.
  2. Într-un bol mare, amestecă făina cu restul de zahăr și sarea. Adaugă untul topit și amestecul de lapte și drojdie. Frământă până obții un aluat elastic.
  3. Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l să crească timp de o oră.
  4. Între timp, pregătește umplutura. Amestecă iaurtul cu zahărul, ouăle, stafidele și coaja de lămâie.
  5. Împarte aluatul în două părți egale. Întinde prima parte și așeaz-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  6. Toarnă umplutura peste aluat și acoperă cu cealaltă parte de aluat întinsă.
  7. Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30-35 de minute, sau până când se rumenește frumos.
  8. Lasă plăcinta să se răcească înainte de a o tăia.

Aceasta este o rețetă de plăcintă cu iaurt și stafide, perfectă pentru desert sau gustare. Poftă bună!