Iată o rețetă simplă de plăcintă cu iaurt și stafide:
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 grame de făină
- 200 ml de lapte
- 100 grame de zahăr
- 100 grame de unt
- 1 plic de drojdie uscată
- Un praf de sare
Pentru umplutură:
- 500 grame de iaurt
- 200 grame de zahăr
- 2 ouă
- 100 grame de stafide
- Coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare:
- Pentru aluat, amestecă drojdia cu laptele călduț și o lingură de zahăr. Lasă deoparte timp de 10 minute.
- Într-un bol mare, amestecă făina cu restul de zahăr și sarea. Adaugă untul topit și amestecul de lapte și drojdie. Frământă până obții un aluat elastic.
- Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l să crească timp de o oră.
- Între timp, pregătește umplutura. Amestecă iaurtul cu zahărul, ouăle, stafidele și coaja de lămâie.
- Împarte aluatul în două părți egale. Întinde prima parte și așeaz-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Toarnă umplutura peste aluat și acoperă cu cealaltă parte de aluat întinsă.
- Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30-35 de minute, sau până când se rumenește frumos.
- Lasă plăcinta să se răcească înainte de a o tăia.
Aceasta este o rețetă de plăcintă cu iaurt și stafide, perfectă pentru desert sau gustare. Poftă bună!