Plante luxuriante și viguroase: Doar adăugați un vârf din acest ingredient în pământ

Nu toți avem degetele verzi când vine vorba de a face plantele să crească sănătoase și luxuriante, motiv pentru care este important să luăm sfaturi bune de la grădinarii experimentați.

Pentru a nu renunța la farmecul cultivării legumelor, este bine să cunoaștem secretele și trucurile eficiente care fac plantele să crească perfect sănătoase și luxuriante.

Ce ingredient pentru ca plantele să crească sănătoase și luxuriante? să aflăm

Înflorire exuberantă și de lungă durată: iată ingredientul minune pe care îl poți pune în sol

Înainte de a dezvălui ingredientul miraculos care vă va ajuta plantele să crească sănătoase și luxuriante, trebuie să știți că există câteva lucruri de luat în considerare. Plantele în ghivece au dezavantajul de a crește în spațiu limitat. În plus, plantele nu cresc sănătoase dacă există o lipsă de nutrienți și planta este slăbită de apariția ciupercilor, paraziților și mucegaiurilor.

Practic este suficient să pregătim un amestec de apă și aspirină, medicamentul de automedicație pe care îl folosim cu toții pentru a trata gripa și durerile de cap. Acest amestec nu numai că întărește sistemul imunitar uman, ci și pe cel al plantelor și contribuie la creșterea lor exuberantă.

Acidul salicilic continut de aspirina favorizeaza germinarea rapida, dar si o rezistenta mai mare la boli si proliferarea mucegaiurilor si a parazitilor care pot slabi planta. Pentru a optimiza efectul acidului acetilsalicilic asupra plantelor și florilor, este suficient să udați plantele o dată sau de două ori pe săptămână pentru a stimula o creștere sănătoasă și viguroasă. Luarea aspirinei este perfectă pentru prevenirea infecțiilor fungice, care provoacă apariția unor boli fungice greu de vindecat.

Un studiu recent de la Universitatea Rhode a arătat cum acidul salicilic poate îmbunătăți dezvoltarea plantelor, accelerând-o și promițând înfloriri exuberante. Odată ce aspirina este dizolvată, amestecați totul cu o linguriță și puneți amestecul rezultat într-un recipient cu pulverizator. Amestecul poate fi pulverizat pe frunzele și florile plantei. rezultatul este cu adevărat uimitor.