Ingrediente pentru foi:
- 10 linguri de lapte
- 10 linguri de ulei
- 10 linguri de zahăr
- 2 ouă
- Un praf de sare
- 1 linguriță cu vârf de amoniac
- Făină
Ingrediente pentru cremă:
- 1 litru de lapte
- 8 linguri de făină nivelate
- 6 linguri de zahăr
- 1 praf de vanilie
- 200 g unt
- Coaja rasă și zeama de la o lămâie
- Esență de rom, după gust
Mod de preparare:
Pentru foi:
- Încălziți ușor laptele și dizolvați în el zahărul. Adăugați ouăle, uleiul, amoniacul stins cu zeama de lămâie și un praf de sare. Amestecați bine, apoi încorporați făina și frământați o cocă groasă.
- Împărțiți coca în 3 sau 4 părți egale, apoi întindeți-le, una câte una, până se potrivesc dimensiunii tavii.
- Coaceți foile pe partea din spate a tavii presărată cu făină. Aveți grijă să nu le coaceți prea mult, deoarece se pot arde repede.
Pentru cremă:
- Fierbeți laptele împreună cu zahărul și coaja de lămâie. Separat, amestecați făina cu puțin lapte rece, apoi turnați acest amestec în laptele din cratiță, amestecând încontinuu.
- Fierbeți până când crema capătă consistența potrivită și începe să se desprindă de marginile cratiței. După răcirea ușoară, adăugați cuburile de unt, esența de rom, zeama de lămâie și amestecați bine până la omogenizare.
Asamblare:
Umpleți foile cu crema răcită și presărați zahăr pudră deasupra ultimei foi. Acoperiți prăjitura și lăsați-o la frigider peste noapte pentru a permite foilor să se înmoaie.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!