Prăjitură cu foi de napolitană,extrem de cremoasă și ușor de gătit

Iată o rețetă simplă de prăjitură cu foi de napolitană:

Ingrediente:

  • 4 foi de napolitană
  • 200 grame de zahăr
  • 200 ml de lapte
  • 200 grame de unt
  • 50 grame de cacao
  • 200 grame de nucă măcinată
  • Esență de vanilie

Mod de preparare:

  1. Într-o cratiță, amestecă zahărul cu laptele și pune amestecul la fiert. Lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.
  2. Adaugă untul și amestecă până se topește complet.
  3. Adaugă cacaua și amestecă bine, până obții un sos omogen.
  4. Adaugă nuca măcinată și esența de vanilie și amestecă bine.
  5. Întinde un strat de cremă peste prima foaie de napolitană, apoi acoperă cu a doua foaie. Repetă procesul până termini toate foile și crema.
  6. Acoperă prăjitura cu o folie de plastic și las-o la frigider timp de cel puțin 2 ore, sau până când crema se întărește.
  7. Taie prăjitura în pătrățele sau în batoane, în funcție de preferințe.

Această prăjitură cu foi de napolitană este delicioasă și ușor de preparat. Perfectă pentru o gustare dulce sau pentru a fi servită la o ocazie specială. Poftă bună!