Prăjitura Pandișpan – Pur si simplu se topeste in gura

Aceasta reteta simpla este perfecta pentru a te rasfata sau pentru a o imparti cu cei dragi. Textura sa pufoasa si gustul delicat te vor cuceri cu siguranta!

Ingrediente:

  • 105g faina alba
  • 80ml ulei vegetal
  • 120ml lapte integral
  • 100g zahar fin
  • 6 oua (marimea L)

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 165 °C.

Cerni faina alba intr-un castron.

Separati albusurile de galbenusuri si puneti-le intr-un bol separat.

In bol, adauga uleiul vegetal si laptele integral.

Asigura-te ca amestecul este inca cald si adauga-l peste faina alba cernuta. Amesteca pana obtii o textura densa.

Adauga galbenusurile, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.

Mixeaza albusurile de ou cu viteza mica pana devin spumoase. Adauga zaharul fin treptat, in 3 transe, mixand la viteza medie. Mixeaza pana obtii varfuri moi.

Adauga o mica portie din albusurile de ou in amestecul de galbenusuri. Amesteca usor cu un tel. Transfera acest amestec galben in portia mare de albusuri de ou. Amesteca usor pana obtii o compozitie omogena.

Toarna compozitia intr-o forma de 21 x 21 x 7cm, tapetata cu hartie de copt.

Coace in cuptorul preincalzit la 165°C timp de 70-75 minute.

Pofta Buna!