Prăjitura ,,tăvălită” cu cocos, absolut delicioasă și se pregătește foarte ușor

Iată o rețetă simplă de prăjitură tăvălită cu cocos:

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Esență de vanilie

Pentru umplutură:

  • 500 ml de lapte
  • 5 linguri de zahăr
  • 2 plicuri de budincă de vanilie
  • 200 grame de unt
  • 200 grame de zahăr pudră

Pentru decor:

  • 200 grame de cocos răzuit

Mod de preparare:

  1. Pentru blat, bate ouăle cu zahărul până se albesc. Adaugă făina, praful de copt și esența de vanilie și amestecă bine.
  2. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20-25 de minute.
  3. Pentru umplutură, amestecă laptele cu zahărul și budinca de vanilie și fierbe până se îngroașă. Lasă să se răcească.
  4. Bate untul cu zahărul pudră și adaugă treptat budinca răcită, amestecând bine.
  5. Taie blatul în două și umple cu crema de budincă. Acoperă cu cealaltă jumătate de blat.
  6. Tăvălește prăjitura prin cocos răzuit.
  7. Lasă prăjitura la frigider timp de cel puțin 2 ore înainte de a o servi.

Aceasta este o rețetă de prăjitură tăvălită cu cocos, un desert delicios și ușor de preparat. Poftă bună!