
Ingrediente
- 200 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 250 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie
- 200 ml lapte
- 200 g fructe proaspete (ex: căpșuni, afine, zmeură, mure)
Mod de preparare:
- Începe prin preîncălzirea cuptorului la 180°C și pregătește o tavă de copt rotundă, pe care o ungi cu unt și o tapetezi cu făină.
- Într-un bol mare, mixează untul moale cu zahărul până obții o compoziție cremoasă și pufoasă.
- Adaugă ouăle pe rând, mixând bine după fiecare adăugare.
- Cerni făina și praful de copt într-un alt bol. Adaugă treptat amestecul de făină în compoziția de unt și ouă, alternând cu laptele și extractul de vanilie. Amestecă bine după fiecare adăugare.
- Spală și curăță fructele, apoi taie-le în bucăți mai mici.
- Adaugă fructele în aluatul pregătit și amestecă ușor, pentru a le distribui uniform.
- Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează suprafața.
- Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii trebuie să iasă curată).
- Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi transfer-o pe un grătar pentru a se răci complet.
- Servește prăjitura cu fructe pufoasă și gustoasă simplă sau alături de frișcă sau înghețată.
Poți să te bucuri de această prăjitură delicioasă și aromată alături de familie și prieteni!