Rețetă melci cu mere: O gustare delicioasă pentru micul dejun sau o cafea de după-amiază

Rețetă melci cu mere: O gustare delicioasă pentru micul dejun sau o cafea de după-amiază

Descoperă această rețetă minunată și ușor de preparat pentru melci cu mere, o delicatesă specială pentru masa de dimineață sau lângă o cafea de după-amiază. Această rețetă este modalitatea perfectă de a vă îndulci ziua.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 3 linguri de iaurt natural
  • 70 g zahăr
  • 1 ou
  • 200 g unt
  • 170 ml lapte
  • un praf de sare
  • 1 cub de drojdie proaspătă
  • 1 plic de praf de copt
  • 650 g făină

Pentru umplutură:

  • 120 g unt
  • 4 mere
  • 1 plic de zahăr vanilat

Pentru decor:

  • Zahăr după gust
  • 15 g scorțișoară

Mod de preparare:

1. Preparați aluatul:

  • Dizolvați o linguriță de zahăr din cantitatea specificată în laptele călduț și adăugați drojdia. Lăsați-o să se activeze timp de 10 minute.
  • Amestecați untul cu restul de zahăr și sarea. Adăugați oul și iaurtul și amestecați bine.
  • Cerneți făina cu praful de copt și adăugați-o alternativ cu laptele cu drojdie,amestecând bine până obțineți un aluat omogen.
  • Frământați aluatul cu mâna timp de 5-10 minute, până devine neted și elastic.
  • Puneți aluatul într-un bol, acoperiți-l cu un prosop curat și lăsați-l la dospit într-un loc cald timp de aproximativ 50 de minute.

2. Pregătiți umplutura:

  • Spălați, curățați de coajă și de cotor 4 mere și tăiați-le cubulețe mici.

3. Asamblați melcii:

  • Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină.
  • Preîncălziți cuptorul la 200°C.
  • Topiți untul și ungeți aluatul cu el.
  • Distribuiți uniform cubulețele de mere pe aluat și presărați zahăr vanilat.
  • Rulați aluatul strâns, începând de la partea mai lungă.
  • Tăiați ruloul în felii de aproximativ 3 cm grosime.

4. Coaceți melcii:

  • Așezați feliile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând un spațiu mic între ele.
  • Coaceți melcii timp de 15-20 de minute.
  • Lăsați melcii cu mere să se răcească complet.

5. Decorați și serviți:

  • Amestecați zahărul cu scorțișoară.
  • Presărați amestecul de zahăr și scorțișoară peste melcii reci.

Poftă bună!