Reteta Mirelei Vaida de ciorba de perișoare.

Artistă, prezentatoare TV, parteneră de viață și mamă dedicată, expertă în arta gospodăriei. Personalitatea publică împărtășește unul dintre trucurile sale culinare, o rețetă pe care o pregătește cu drag pentru familia sa. Descoperă, în rândurile de mai jos, secretul pe care Mirela Vaida îl adaugă în ciorba de perișoare. Este un obicei culinar folosit cu succes de decenii în zona Moldovei.

Deliciul potrivit după perioada sărbătorilor

Mirela Vaida se numără printre cele mai apreciate și respectate femei din lumea showbiz-ului românesc.

Chiar dacă este implicată în numeroase proiecte, atât pe scenă cât și în televiziune, fiind gazda emisiunii „Acces Direct”, foarte apreciată de public, familia ei ocupă un loc central în viața sa.

Vedeta găsește întotdeauna timp să pregătească preparate tradiționale, după rețetele moștenite. După perioada sărbătorilor, preferă mâncărurile mai ușoare, iar supele și ciorbele sunt opțiunea perfectă.

Ingrediente

Recent, a dezvăluit una dintre rețetele cu care își răsfață copiii și soțul: ciorba de perisoare, făcută așa cum o știe din anii copilăriei, cu zeamă acră și multe legume. Vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • ardei kapia
  • ardei gras
  • ceapă
  • morcov
  • păstârnac, țelină
  • verdeață
  • borș
  • carne de pui sau curcă și carne de vită
  • ouă

Care este ingredientul pe care Mirela Vaida îl pune în ciorba de perișoare

Ingredientul vedetă al acestei rețete de ciorbă de perișoare este borșul – trucul la care apelează mereu gospodinele din Moldova pentru a da o aromă specială acestui preparat.

„Compoziția de perișoare o fac cam ca la sarmale, doar că mai pun un ou ca să le lege și le fac mult mai mici. La perișoare, o să merg pe ideea de piept de pui sau piept de curcan cu amestec de carne de vită, ca să le fac puțin mai light, să fie mai ușoare. Pun foarte mult borș acru, cred că pun 1 litru la o oală și multă lume ar spune că e acră, dar noi așa ne-am obișnuit să mâncăm. Nouă ne place ciorba acră, pentru că așa se mănâncă mai ales în zona Moldovei. Nici perișoarele nu le fac mici, asemenea sarmalelor, le fac să simți că ai mâncat ceva, când iei o perișoară într-o lingură.

Pun foarte multe legume tăiate, precum ardei kapia, gogoșari, roșii cubulețe. În oală, pun și o ceapă întreagă pe care o las să fiarbă și o scot. Pun și tot ce înseamnă albitură și morcov date la răzătoare, foarte multă verdeață. Facem un borș bogat. Acoperim oala bine de tot, când este gata, și o lăsăm la odihnit până când o putem pune în frigider. Eu merg pe bucătăria românească, pe lucruri pe care le pot face la mine în casă.”, a explicat Mirela Vaida, potrivit Spectacola.