Rona Hartner, conflict cu Nicușor Dan? Cum a fost umilită artista cu două săptămâni înainte de a muri de Primăria Capitalei

La doar 50 de ani, Rona Hartner, faimoasa actriță și cântăreață, a pierdut bătălia împotriva cancerului la plămâni și a metastazelor pe creier, lăsând în urma ei o mare de durere. Pe lângă necazul trăit în ultima vreme, din cauza bolii și a veștilor triste date de medici, Rona Hartner s-a aflat în mari tensiuni cu Primăria Capitalei, luptă care a secat-o complet de energie. Ce dorea să obțină artista, pe patul de moarte?

Rona Hartner, probleme cu Primăria Capitalei și cu Nicușor Dan

În ciuda bătăliei sale cu o boală nemiloasă, Rona Hartner nu a fost scutită nici de un alt conflict, care a marcat ultimii săi ani de viață. Artista, în ultimele zile, s-a confruntat cu Primăria Municipiului București într-un demers de recuperare a drepturilor moștenite de la tatăl său, Florin Niculae Hartner.

Tatăl Ronei a decedat în 2016, însă încă din 1991, el a încercat să obțină restituirea unui imobil preluat abuziv de către stat, conform unui decret din 1989. Cu toate eforturile sale, problema nu a fost rezolvată în timpul vieții sale, iar cei trei copii, Rona, Rinda și Reon, au continuat lupta pentru despăgubiri după moartea sa.

După o perioadă de 20 de ani de așteptare, în 2019, cei trei moștenitori au chemat în instanță Primăria Municipiului București. În 2021, instanța a decis că autoritățile au depășit nejustificat termenul legal de 36 de luni pentru a răspunde cererii.

Cu toate acestea, Primăria a ignorat decizia și, în 2023, familia a depus o nouă acțiune solicitând o penalizare zilnică de 1.000 de lei până la rezolvarea problemei. Cu doar două săptămâni înainte de a-și găsi sfârșitul, Rona Hartner a primit cu amărăciune vestea că instanța a respins cererea familiei, marcând astfel un alt episod tragic din viața Ronei, cât și din lupta pentru drepturile moștenirii tatălui său.

Din păcate, artista a părăsit această lume cu dezamăgirea privind o lege și un primar indiferenți la nevoile și drepturile cetățenilor, dar și umilită că după atâta amar de vreme și lupte în instanță, lucrurile par să rămână la fel.