Simona Halep, dezvăluiri emoţionante despre cel mai greu an din viaţa ei. „Linişte totală, s-a stins ceva în mine”. Cum a aflat ce s-a întâmplat, de fapt

2023, un an plin de provocări pentru Simona Halep
2023 a fost un an foarte greu pentru Simona Halep, sportiva mărturisind în primul interviu oferit presei din România după victoria de la TAS că a reprimat foarte multe emoții în tumultul declanșat ca urmare a testării sale pozitive anti-doping din anul precedent.

Simona Halep s-a simțit „violată”, potrivit spuselor sale, fiindcă știa de la început că nu a făcut nimic greșit. A respectat dintotdeauna tenisul, iar sentimentele sale, dedicarea sa și conexiunea pe care a simțit-o cu acest sport de-a lungul timpului nu i-ar fi permis să se dopeze.

Cum a reacționat când a aflat despre decizia de suspendare
„Eram în Constanţa când am primit decizia de 4 ani (de suspendare – n.r.). A fost linişte totală, nu aveam ce să ne spunem. S-a stins ceva în mine, nu vedeam lumina de la capătul tunelului. A fost foarte dureros”, a declarat Simona Halep, în emisiunea lui Mihai Gâdea.

Sportiva a mărturisit că, pentru o perioadă, a crezut că totul s-a terminat. A fost cel mai dur test al vieții sale, mai ales în circumstanțele în care știa foarte bine care era adevărul. Simțea însă, că nu îl poate demonstra din cauza sistemului care nu părea dispus să facă lumină în cazul său.

Cum a ajuns jucătoarea de tenis să afle adevărul
Simona Halep a explicat la Antena 3 CNN că, împreună cu părinții și susținătorii săi, a luptat până la capăt pentru a-și dovedi nevinovăția. În octombrie 2022, a format o echipă de avocați și a început să caute dovezi pentru orice. Inclusiv filmări din toate locurile în care a fost.

Jucătoarea de tenis nu a crezut că cineva i-ar fi putut face rău. Totuși, a căutat pentru tot o dovadă… fără a găsi nimic. Credea, potrivit spuselor sale, că cineva i-a pus în pahar ceva. A trimis, apoi, la testare tot ceea ce își administrase în ultimele săptămâni. Așa a ajuns să afle, de fapt, adevărul.

Neglijența lui Mouratoglou și ghinionul sportivei au declanșat un real dezastru
După ce a bătut palma cu echipa lui Patrick Mouratoglou, românca și-a pus toată încrederea în membrii săi. A hotărât să schimbe unele suplimente, fiindcă prezentau o cantitate mult prea mare de zahăr. A întrebat în mod repetat dacă noile suplimente au fost testate, echipa asigurând-o că da.

Simona Halep a dezvăluit că nu a crezut vreodată că i se poate face o astfel de nedreptate – niciun sportiv nu merge la laborator să testeze ce îi administrează echipa. Sportiva a precizat că scandalul a fost declanșat din cauza neglijenței echipei sale și a ghinionului ei.