Tocăniță de ceapă,o rețetă simplă la îndemâna oricui

Iată o rețetă simplă de tocană de ceapă:

Ingrediente:

  • 1 kg de ceapă
  • 500 grame de carne de porc
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de boia de ardei dulce
  • Sare și piper
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

  1. Curăță ceapa și tăie-o julien (fâșii subțiri).
  2. Încinge uleiul într-o cratiță și adaugă ceapa. Călește-o la foc mediu până devine sticloasă.
  3. Adaugă carnea de porc tăiată cubulețe și călește-o împreună cu ceapa până se rumenește.
  4. Adaugă usturoiul tocat mărunt, făina și boiaua de ardei. Amestecă bine.
  5. Adaugă apă cât să acopere carnea și ceapa și lasă tocană să fiarbă la foc mic, cu capac, timp de aproximativ o oră.
  6. Când carnea este fragedă, potrivește de sare și piper și adaugă pătrunjelul tocat.
  7. Servește tocană de ceapă caldă, cu mămăligă sau pâine proaspătă.

Aceasta este o rețetă tradițională de tocană de ceapă, foarte gustoasă și ușor de preparat. Poftă bună!