Iată o rețetă simplă de tocană de ceapă:
Ingrediente:
- 1 kg de ceapă
- 500 grame de carne de porc
- 4 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de boia de ardei dulce
- Sare și piper
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
- Curăță ceapa și tăie-o julien (fâșii subțiri).
- Încinge uleiul într-o cratiță și adaugă ceapa. Călește-o la foc mediu până devine sticloasă.
- Adaugă carnea de porc tăiată cubulețe și călește-o împreună cu ceapa până se rumenește.
- Adaugă usturoiul tocat mărunt, făina și boiaua de ardei. Amestecă bine.
- Adaugă apă cât să acopere carnea și ceapa și lasă tocană să fiarbă la foc mic, cu capac, timp de aproximativ o oră.
- Când carnea este fragedă, potrivește de sare și piper și adaugă pătrunjelul tocat.
- Servește tocană de ceapă caldă, cu mămăligă sau pâine proaspătă.
Aceasta este o rețetă tradițională de tocană de ceapă, foarte gustoasă și ușor de preparat. Poftă bună!