UN POLIȚIST A DESCOPERIT ACEST MESAJ PE PARBRIZUL UNEI MAȘINI. NU VEI PUTEA SĂ CREZI CE S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ.

Într-o dimineață cu aerul plin de melancolie toamneană, într-un colț pitoresc și liniștit al orașului, un agent de poliție prietenos și binevoitor a descoperit un bilet ascuns sub ștergătoarele autovehiculului său oficial. Cuvintele scrise pe acea hârtie l-au făcut să zâmbească și să fie în același timp intrigat, așa că a decis să-l recitească.

Pe bilet scria: “Sper că nu aveți de gând să mă amendați. Dispozitivul dumneavoastră este defect. Nu pot obține un bilet de parcare. Așa că vă ofer 6 lei pentru trei ore de staționare.”

Ofițerul, pe numele său Alex, a fost profund mișcat de umorul și buna intenție exprimate în acel mesaj. În loc să aplice imediat o amendă, Alex a decis să exploreze zona în speranța de a-l găsi pe autorul biletului. Vroia să ofere persoanei respective șansa de a evita sancțiunile și sentimentul de nedreptate.

După o scurtă investigație, Alex l-a găsit pe proprietarul vehiculului, un tânăr numit Andrei, care se relaxa la o terasă din apropiere, savurând o băutură rece. În loc să se concentreze pe aplicarea amenzii, Alex a inițiat o conversație prietenoasă.

Andrei i-a mărturisit lui Alex că a încercat să achiziționeze un tichet de parcare, dar aparatul părea a fi defect. Chiar dacă dorea să respecte legea, nu avea suficienți bani la el pentru a plăti taxa de parcare, așa că a lăsat suma pe care o avea ca gest de onestitate.

Înțelegând sinceritatea și intențiile bune ale lui Andrei, Alex i-a promis că va remedia problema dispozitivului de bilete. Andrei și-a putut continua ziua cu mai multă liniște, știind că există și polițiști cu inimă mare și empatie.

În cele din urmă, Alex a reușit să remedieze problema cu aparatul de bilete, demonstrând astfel că, în cadrul comunității, gesturile de bunăvoință și compasiune pot face adesea diferența dintre o sancțiune și un moment cald de umanitate.

Alte episoade de umor și bună-dispoziție:

Pentru un șofer grăbit, puține lucruri sunt mai frustrante decât o parcare aglomerată. Dar nivelul de iritare poate atinge cote maxime când observă că un alt șofer a ocupat două locuri de parcare simultan.

Într-o astfel de situație, un șofer indignat i-a lăsat un mesaj pe parbriz “neabătutului”, exprimându-și clar nemulțumirea.


“Mulțumesc pentru modul ‘exemplar’ în care ai parcat. Îți sugerez să nu ai copii”, a notat pe bilet, iar pentru a se asigura că mesajul său a fost înțeles corect, a atașat chiar și un prezervativ.