V-aţi născut înainte de anii 80? Veţi rămâne fără cuvinte de ceea ce veţi citi

Persoanele născute înainte de 1980, acum în anul 2017, observă cum prețul casei părinților lor a crescut de 50 de ori față de momentul achiziției, realizând că și ei vor plăti pentru locuințele lor aproximativ 50 de ani.

Noi, cei născuți în această perioadă, nu avem amintiri despre primii pași pe Lună sau despre războaiele sângeroase, dar ne putem mândri cu o cultură generală bogată, deoarece acest lucru a fost o prioritate la vremea noastră. Suntem ultima generație care a trăit experiența jocurilor precum “Ascunselea”, “Castel”, “Rațele și vânătorii”, “Ţară, ţară! Vrem ostași”, “Prinsea”, “Sticluța cu otravă”, “Pac Pac”, “Hoții și vardiștii”, și ultima care a strigat “Un doi trei la perete stai”. Am fost primii care am avut petreceri video, închiriind casete VHS și stând ore întregi să ne uităm la filme. De asemenea, am fost printre primii care au avut privilegiul să vadă desene animate color și să renunțe la casetele audio în favoarea CD-urilor.

În tinerețea noastră, am îmbrăcat pantaloni evazați și geci de blugi, iar deținerea hainelor de marcă precum Lee sau Puma ne aducea statut de lideri în gașcă. Am susținut examenele de Capacitate, nu am făcut teste grilă la admiterea în școli. La grădiniță, am învățat poezii în limba română și am cântat “Mulți ani trăiască” la aniversări, nu “Happy Birthday”. Ne-am delectat cu seriale precum “Pasiuni”, “Sunset” și “Dallas”, iar reclamele de la posturile străine ne fascinau.

În ciuda absenței Nintendo sau PlayStation, ne bucuram de jocuri simple precum Tetris, iar la petreceri jucam “Fântânița”, “Flori, fete sau băieți” sau “Adevăr sau Provocare”, găsind orice pretext pentru a socializa și a ne distra. Am fost cei care ne-am întâlnit prietenii în persoană, nu am avut acces la tehnologii avansate de comunicație. Totodată, am fost martorii unor schimbări monetare majore și ne-am bucurat de apariția internetului.

Este uimitor că am supraviețuit până acum, având în vedere că am crescut fără măsuri de siguranță precum căști pentru biciclete sau scaune speciale în mașini, și am avut un stil de viață mai puțin preocupat de aspectele de sănătate și securitate. Dacă acest mesaj te-a făcut să te gândești, înseamnă că ești parte din generația noastră!