Vacanță cu final tragic pentru doi tineri. Un bărbat a murit electrocutat după ce a intrat în cada din baia hotelului

Proces de un milion de dolari împotriva unui hotel din Mexic. Lizzette Zambrano, în vârstă de 35 de ani, a intentat un proces împotriva Sonoran Sea Resort din Puerto Penasco, unde ea și soțul ei, Jorge Guillen, în vârstă de 43 de ani, erau cazați, după ce acesta a murit electrocutat într-un jacuzzi.

Moarte tragică pentru un bărbat aflat în vacanță cu soția

Cuplul a sosit la hotel marțea trecută și intenționa să admire apusul împreună din jacuzzi. Însă când Jorge a intrat în apă, a fost electrocutat și a căzut sub apă într-un circuit electric.

Lizzette a încercat să-l salveze, dar și ea a fost afectată de curent și a rămas captivă sub apă, potrivit metro.co.uk. Un alt oaspete a intervenit și a reușit să o scoată pe Lizzette, însă eforturile de a-l salva pe Jorge au fost zadarnice, iar alte persoane au fost, de asemenea, electrocutate atunci când au încercat să ajute cu bețe și unelte metalice.

Acum a fost depusă o cerere în orașul lor natal, El Paso, Texas, pentru moarte din culpă și neglijență. Cererea susține că personalul hotelului a întârziat 10 minute să intervină și că nu a avertizat oaspeții despre pericole.

Tej Paranjpe, avocat la firma PMR Law din Houston care se ocupă de caz, a descris incidentul ca fiind „înfricoșător”. El a adăugat: „Niciun angajat nu a intervenit în timp ce Jorge era continuu electrocutat sub apă”, scrie sursa citată.

Angajații hotelului au răspuns apelurilor de ajutor abia după 10 minute

Cererea de despăgubire susține că după 10 minute angajații hotelului au răspuns apelurilor de ajutor ale oaspeților. Managerul a reușit în cele din urmă să recupereze trupul lui Jorge din jacuzzi, dar acesta murise deja.

Lizzette a fost transportată cu elicopterul la un spital din Phoenix, Arizona, și a fost externată vineri. Procurorii mexicani din statul Sonora au declarat că investigatorii vor examina „originea defecțiunii electrice” și vor efectua vizite pe teren în zilele următoare.

Electrocutarea în jacuzzi din cauza luminilor subacvatice defecte și a pompelor în condiții necorespunzătoare rămâne o situație rară, mai scrie metro.co.uk.

De asemenea, experții avertizează că este necesară o supraveghere atentă pentru a asigura întreținerea adecvată a echipamentului. Metro a contactat resortul pentru a obține un punct de vedere.